Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Невтішні підсумки «перемир’я»

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЧЕТВЕРО українських військовослужбовців загинули, ще 15 дістали поранення — такий сумний підсумок чотирьох місяців «повного і всеосяжного припинення вогню», про яке домовилися у Тристоронній контактній групі наприкінці липня. Серед них троє загиблих і один поранений стали жертвами ворожого снайперського вогню.

Про це у середу, 9 грудня, заявив заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ. За його словами, ці втрати стали наслідком 309 обстрілів позицій ЗС України збройними формуваннями РФ, які вони здійснили на Донбасі у період із 27 липня по 29 листопада. При цьому в 11 випадках російські окупаційні війська вели вогонь із забороненого мінськими домовленостями озброєння. Крім того, збройні формування РФ 36 разів застосовували заборонені БПЛА, зокрема для скидання гранат на позиції ЗСУ. Також було зафіксовано 20 випадків інженерного укріплення позицій із боку російської сторони, що заборонено домовленістю ТКГ.

Заступник очільника місії України при ОБСЄ навів приклад виявлення українськими військовими вранці 29 листопада поблизу Луганського російської диверсійно-розвідувальної групи, яка перетнула лінію зіткнення і підійшла до позицій ЗСУ. З огляду на загрозу для свого життя українські військовослужбовці відкрили вогонь, змусивши диверсантів відступити. На шляху відступу ворожої ДРГ наші бійці виявили засоби мінування російського виробництва, заборонені Женевською конвенцією, а також особисті речі членів ДРГ, боєприпаси і військове спорядження. «Дії групи були добре підготовлені та виконувалися професійними військовослужбовцями. Про це також свідчить одночасне використання БПЛА для проведення розвідки і коригування маршруту групи. Безпілотник було збито і забрано українськими військовослужбовцями. Це був БПЛА типу «Гранат», який входить до складу комплексу «Наводчик-2», що виготовляється в РФ і ніколи не перебував на озброєнні ЗСУ. За словами постпреда України, такі дії є чітким свідченням небажання Росії дотримуватися домовленості про припинення вогню. Також вони спрямовані на подальше розпалювання бойових дій на всій лінії зіткнення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Оцифровування» картини не дає
Читати
Гульнемо — і на карантин
Читати
Платіть і протестуєтеся ще
Читати
Безробіття накрило країну...
Читати
...але спеціалісти потрібні
Читати
Облуправління ліквідують
Читати
Iнфляція збільшується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове