Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Рейдерська атака в Іллінцях

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

Вінницька обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо спроби протиправного привласнення майна ТОВ «Іллінецький цукровий завод». То що ж сталося в Іллінцях на підприємстві, яке успішно завершило 17-й сезон цукроваріння і несподівано потрапило у хитросплетіння ласих до наживи ділків? Про це розповідає директор заводу Юлія Десюк.

— 24 ЛИСТОПАДА ми закінчили варити цукор, то є що відбирати. Мабуть, неспроста саме тепер заворушилися рейдери. Ми вже посилили охорону, повідомили владі, правоохоронним органам. Важливо не допустити невідомих на територію, не дати їм доступу до продукції…

Про ситуацію зі зміною складу засновників на заводі дізналися 26 листопада випадково, що стало абсолютною несподіванкою для керівництва підприємства, яке не змогло відразу оцінити обстановку і швидко вжити заходів. Багато часу було витрачено на з’ясування способу здійснення нечестивого плану. А шахраї не гаяли часу і продовжували втілювати задумане у життя.

Уже наступного дня були внесені зміни у реєстрі власників. Своїх часток позбулися Анатолій Кучинський і його сестра Лілія Кучинська. За словами Юлії Десюк, вони негайно почали з'ясовувати, хто і на підставі чого «відібрав» частку власності. Стало відомо, що Кучинські не збиралися позбуватися свого.

Ось що вдалося встановити. 18 листопада київський нотаріус Світлана Маляренко видала доручення за №2551 на купівлю-продаж пакета акцій Анатолія Кучинського. Раніше, 29.09.2020-го, таке саме доручення за №644 видала інший нотаріус — Оксана Шадко. За цим документом було надано право на купівлю-продаж пакета акцій Лілії Кучинської. Переоформили на третіх осіб.

— Ні Анатолій Кучинський, ані його сестра нікому не надавали такого права, — продовжує Юлія Десюк. — Усе це оформили без них і за їхньою спиною. Якщо говорити про пані Лілію, то вона перебуває за кордоном. Тому фізично не могла надати дозвіл на вчинення такої дії нотаріусом.

Після того як невідомі отримали нотаріально засвідчені доручення, вони оформили сам факт купівлі-продажу акцій. За словами співрозмовниці, таку нотаріальну дію провела вінницький нотаріус Яна Ярова. Видані нею документи датовані 24-м і 26 листопада нинішнього року.

Але на цьому афера не закінчилася. Нові власники частки акцій заводу тут же переоформили їх на третіх осіб. Розтягнули, таким чином, шахрайський ланцюжок, аби внести більше плутанини. І при цьому дуже поспішали. 27 листопада вони вчинили ще одне шахрайство. Державний реєстратор Брацлавської селищної ради зареєстрував нового директора заводу. На одному з сайтів значиться, що 27 листопада на Іллінецькому цукровому змінився директор. Була Юлія Десюк, став Сергій Удовенко…

Неймовірними зусиллями в умовах відкритого наступу рейдерів заводчанам вдалося добитися ухвали суду на заборону подальшого проведення реєстраційних дій. Вони сподіваються, що колектив захистять право-охоронці. Адже достатньо перевірити дії нотаріусів, аби стало зрозуміло, що документи в них невідомі здобули шахрайським способом.

Усе це наводить на думку, що основна мета махінаторів — швидкий перепродаж виробничого майна, а можливо, і кілька разів. Немає жодних сумнівів, що особи, причетні до цієї рейдерської атаки, прагнуть знищити підприємство, розпродати його на брухт і миттєво збагатитись, як це було зроблено з переважною більшістю цукрових заводів України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Оцифровування» картини не дає
Читати
Гульнемо — і на карантин
Читати
Платіть і протестуєтеся ще
Читати
Безробіття накрило країну...
Читати
...але спеціалісти потрібні
Читати
Облуправління ліквідують
Читати
Iнфляція збільшується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове