Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

У спокої не залишимо!

Микола ЮРЧИШИН.

До редакції продовжують надходити скарги на недобросовісну роботу пересувної пошти та окремих стаціонарних відділень поштового зв’язку. Найбільше їх із Київщини.

«КОЛИ пересувна пошта доставлятиме у селах газети передплатникам до кожного двору, як палко запевняли, щойно почали її створювати? — запитує у керівництва Укрпошти Віталій Петрович Рибчинський із Федорівки Фастівського району. — Мені та багатьом односельцям уже за вісімдесят, тож ходити за кілька кілометрів до центру села, щоб забрати часописи та кореспонденцію, не в змозі. А відтак уже два місяці не одержую моєї улюбленої газети «Сільські вісті». Щоправда, пару номерів приніс сусід, а решта десь пропали. Незважаючи на такі негаразди (а ми гадаємо, Укрпошта все-таки налагодить нормальну доставку), я та мої односельці хотіли б передплатити «Сільські вісті» на перше півріччя наступного року. Однак не можемо піймати ту кляту пересувну пошту. Що нам робити?»

Про таку ж проблему заявляє і жителька Оленівки цього ж Фастівського району Ірина Іванівна Ємець. Укрпошта хоче залишити селян без газет, позбавити нас права на інформацію», — робить слушний висновок передплатниця.

Від імені переселенців із Чорнобильської зони звернувся телефоном житель села Недра Баришівського району Анатолій Григорович Івасенко: «Село наше велике, тому пересувна пошта приїздить тричі на тиждень: у вівторок, четвер і п’ятницю. Звернулися люди до працівників, щоб передплатити «Сільські вісті» на наступний рік, а нам сказали: оформлювати передплату жодної газети не будуть, бо нема кому на цій пошті працювати за мізерну плату. Як нам бути далі?»

На те, що вже четвертий тиждень у село не привозять п’ятничних номерів «Сільських вістей», нарікає житель Юрківки Ставищенського району Володимир Павлович Джунківський. Скаржився працівникам пересувного відділення зв’язку — ніякої реакції.

Майже місяць не доставляють «Сільськовістяночку» та інші видання у село Городище Білоцерківського району, хоча платіжки за газ та інші комунальні послуги приходять вчасно. «Це що, свідомо хочуть позбавити селян друкованого слова?» — виливає свій біль наша давня передплатниця Катерина Володимирівна Луценко.

«У нашому селі Харківка Маньківського району Черкащини відмовляють у передплаті «Сільських вістей» на наступний рік, бо з 19 січня закривають пошту, — з гіркотою повідомив Дмитро Андрійович Синіченко. — Сказали, як відрубали: «Буде пересувне відділення, там і передплачуйте, а нас усіх скорочують».

На нерегулярну доставку нашої газети — на 10-12-й день після виходу — нарікають Іван Васильович Кравченко із Буди-Макіївки Смілянського району цієї ж Черкаської області та Тамара Мефодіївна Дубич із Дроздова Гощанського району Рівненщини. «Коли припиниться цей безпорядок?» — запитує вона у гендиректора поштового відомства Ігоря Смілянського.

У деяких поштових відділеннях з людей, які хочуть передплатити «Сільські вісті» на перше півріччя наступного року, вимагають додатково сплачувати у фонд пошти від 11 до 26 гривень. Про це повідомила редакцію Фрасина Миронівна Скоробогач із Рожняківки Томашпільського району Вінниччини, Лідія Миколаївна Грама із Попельнястого Олександрійського району Кіровоградщини та Олексій Федорович Яровенко з Чернігова. Останній з приводу такого неподобства звернувся до контактного центру Укрпошти за номером 0800300545. І у відповідь почув: «Кожне відділення зв’язку має право вводити свої надбавки за послуги. Вони можуть бути різні, на розсуд місцевих поштовиків».

Таке тлумачення не лізе у жодні рамки, оскільки Укрпошта і так здирає за доставку чималі гроші. Газета не припинятиме вимагати від державного поштового оператора належного виконання своїх зобов’язань перед кожним передплатником!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове