Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Секрет педагогічної майстерності

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.

У ВИЩОМУ професійному училищі №4 м. Хмельницького, заснованому далекого 1966-го (тоді ПТУ №4), майбутні столяри, верстатники, штукатури, монтажники систем утеплення будівель, лицювальники-плиточники, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів опановують тонкощі потрібного людям і державі ремесла.

— Географія трудових звершень наших випускників широка: відроджені після землетрусу населені пункти Молдови, відновлений після чорнобильського лиха Славутич, — розповідає директор училища Сергій Володимирович Михайлов. — Чимало об’єктів зведено й у Хмельницькому та області. Зокрема, театр ім. М. Старицького, будинок молоді «Проскурів», школи, лікарні, поліклініки тощо. На базі училища створено єдиний на Хмельниччині навчально-практичний центр, який здійснює підготовку та підвищення кваліфікації, стажування працівників закладів професійної освіти, робітників-будівельників, а також незайнятого населення за новими технологіями, із застосуванням новітніх матеріалів. Планується відкриття навчально-практичного будівельного центру, де охочі здобуватимуть професію монтажника гіпсокартонних конструкцій. Вся система роботи освітнього закладу спрямована на навчання молодого покоління, спроможного реалізувати професійний потенціал, творчі здібності, знайти своє місце та реалізуватися в умовах сучасного суспільства.

Дбають у ВПУ №4 і про спортивний та музичний розвиток своїх вихованців. Тут діють секції волейболу, баскетболу, тенісу, ансамбль духових і народних інструментів, вокально-інструментальний, гуртки художньої самодіяльності та декоративно-прикладного мистецтва. На видному місці — численні кубки, почесні грамоти, дипломи та інші «трофеї», які учні вибороли на змаганнях і престижних конкурсах.

Крім підготовки гарних робітників-будівельників, автослюсарів, в училищі ще й виховують справжніх патріотів, які нині захищають суверенітет і незалежність України на Донбасі. Випускники Руслан Ліщук, Дмитро Миколайчук, Микола Грабарчук за це віддали найдорожче — життя.      

Педагогічний колектив ВПУ №4 — сплав молодості й досвіду. Серед наставників, зокрема, відмінники освіти, викладачі-методисти. До речі, деякі майстри виробничого навчання є випускниками училища. Своїм успіхом колектив завдячує директору Сергієві Михайлову. Колеги поважають його за працелюбність, виваженість, особисту відповідальність за реалізацію ухвалених рішень, людяність, доброту. За те, що він шанує людей, які працюють поруч, спонукає їх до пошуку нового, прогресивного. Усе це і є головним секретом педагогічної майстерності колективу цього закладу освіти.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове