Архів
Вівторок,
8 грудня 2020 року

№ 94 (19842)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Срібні ігристі                           

Маргарита СИТНИК.

НА міжнародному винному конкурсі USA Wine Raiting, що відбувся у США, ігристі вина українського виробника Artwinery (раніше «Артемівський завод шампанських вин») завоювали шість срібних медалей. Усі вони були створені за класичною технологією Шампануа.

Сріблом були відзначені напої, які витримувалися в пляшках від 12, 18 і 36 місяців. Усі надані зразки журі конкурсу оцінювало за ключовими напрямами: якість продукту, його вартість і зовнішній вигляд.

Таке міжнародне визнання і високий рейтинг у США допоможуть продукції українських виноробів у гострій конкурентній боротьбі потрапити на полиці магазинів і у винні карти ресторанів світу.

Здають позиції

РЕСУРС Аgroportaповідомляє, що ринок овочів і зелені в Україні в основному заповнений вітчизняною продукцією: торік, приміром, частка імпорту становила від одного до 3,5% в різні періоди. 96% обсягу припадало на огірки і помідори, а протягом першого півріччя цього року у лідерах були баклажани і зелена цибуля. У вирощуванні салату лідирує Рівненська область — 29,9% загального обсягу, інших видів зелені — Київщина (14,5%). Однак цьогоріч швидко збільшилася частка імпортних овочів аж до 10,9%. Це може свідчити про певну здачу позицій нашими городниками. Серед причин такого стану справ називають кліматичні зміни, вищу собівартість вирощування овочів, ніж популярних зернових і олійних культур, відсутність доступу великої частини виробників до сучасних технологій зберігання, пакування і транспортування продукції, недостатню кількість овочесховищ, слабку державну підтримку галузі, наявність значного тіньового сектору (75-80%), нерозвинену інфраструктуру товарного ринку тощо.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
У фонді — дефіцит
Читати
Грип нікуди не подівся
Читати
Спиртозаводи нарозхват
Читати
Концерн ліквідують
Читати
Не жартуйте з антибіотиками
Читати
Атестація не потрібна?
Читати
Краще сидіть удома
Читати
Екстремальне освідчення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове