Архів
Вівторок,
8 грудня 2020 року

№ 94 (19842)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Якщо дошкуляють набряки ніг

Валерій СЛАВКО, лікар нетрадиційної медицини.

Нерідко люди, особливо поважного віку, скаржаться: начебто немає якихось тяжких хвороб, і нирки, і серце в нормі, а ноги набрякають. Чи можна цього позбутися без хімічних препаратів?

ДО лікування набряків потрібно підходити обережно, зважаючи на причину їх виникнення, тобто насамперед виявити захворювання, що призвело до їхньої появи.

Для виведення зайвої рідини з організму можна скористатися такими рецептами.

Приготувати настій листя берези: взяти сировину та окріп у співвідношенні столова ложка на склянку окропу. Настояти до охолодження, процідити. Пити по третині склянки тричі на день між прийомами їжі. Курс два-три тижні.

Настій квітів цмину піскового (безсмертника): столову ложку сировини залити склянкою окропу, настояти до охолодження. Пити по чверті склянки чотири рази на день через 30 хвилин після їди. Курс — місяць.

Упоратися з внутрішніми набряками допомагає насіння льону. Столову ложку насіння залити 0,75 л води, довести до кипіння і кип’ятити на водяній бані ще 30 хвилин. Настояти три години. Приймати по пів склянки п’ять разів на день у теплому вигляді. Курс — три тижні.

Гарний оздоровчий ефект дає коріння петрушки. 0,5 кг коренів петрушки трохи подрібнити, залити літром молока. Упарити в духовці до половини початкового об’єму молока. Пити по чверті склянки щогодини.

Виводить рідину з організму і настій листя полину (чорнобилю) та агави. Змішати їх у рівних частинах, столову ложку суміші залити 0,5 л окропу, настояти дві години. Пити по третині склянки тричі на день до їди.

Корисно їсти з гарнірами і салатами або мастити на чорний хліб таку кашку: змолоти на м’ясорубці два лимони зі шкіркою та 150 г хрону. Бажано цю порцію спожити за тиждень.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове