Архів
Вівторок,
1 грудня 2020 року

№ 92 (19840)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Грудень
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

На фельдшера з електрошокером

Галина ВЕРНИГОРА.

У ЧЕРКАСЬКОМУ обласному центрі екстреної медичної допомоги фельдшери вимагають од міської влади надавати їм для супроводу на виклики… охорону. Адже неприємних інцидентів, коли фельдшери стають жертвами нападу «неадекватів» у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, вистачає.

Днями 17-літній хлопець викликав собі «швидку», поскаржившись на «біль у серці». На виклику 21-річна фельдшерка зробила ЕКГ і зміряла тиск пацієнту. Медичні маніпуляції молодик супроводжував нецензурною лексикою. Скарги хлопця не підтвердились. Тож медпрацівниця пояснила, що для госпіталізації причин немає. І принагідно дорікнула, що він дарма гає її час, адже, можливо, хтось десь справді бореться за життя і потребує нагального приїзду «швидкої».

Юнака це розлютило. Несподівано він зіскочив із ліжка і накинувся на фельдшерку із кулаками. Та кинулася до вхідних дверей, але вони були зачинені. Там її і настиг хлопець уже з електрошокером у руках. Ним уразив медика електрострумом. До того ж обіцяв іще вийти «убити водія «швидкої» і розтрощити автомобіль».

Дівчина повідомила диспетчера про напад і попросила допомоги. Було викликано Державну службу охорони та поліцію. В цей час хлопець вибіг із квартири. Бригада чекала допомоги в автомобілі «швидкої», поки неадекватний пацієнт ховався за гаражами. За 10 хвилин він сам підійшов до служби охорони і почав розказувати, що він перебував «під кайфом» і «просто хотів налякати».

Зараз фельдшерка перебуває в кардіологічному відділенні Третьої черкаської міської лікарні. Після нападу у неї виявили порушення серцевого ритму, підвищився тиск, а під час ЕКГ дівчина знепритомніла. Наслідки ураження електрострумом вона може відчувати ще кілька днів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Жорсткий карантин — під питанням
Читати
Насамперед не нашкодити
Читати
Нас чекає подорожчання енергоносіїв
Читати
Не вистачає, бо зростає кількість
Читати
Підкидали грошей, та де вони?
Читати
Сподіваються на азарт
Читати
У лідерах — центр і північ
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове