Архів
Вівторок,
1 грудня 2020 року

№ 92 (19840)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Грудень
  Версія для друку          На головну
  • Запитання — відповідь

Довідка про склад сім’ї скасована

Підготувала Надія ПРОЦКО.

«Через свої релігійні переконання хочу замість строкової війсь-кової служби пройти альтернативну, тобто невійськову, можливо, в якійсь із лікарень. Ще весною почав збирати документи, брав довідку і про склад сім’ї. Навіть смішно стало, адже це така «радянщина». Та й термін її дії невеликий, знову доведеться брати. Чи не краще було б спростити застарілу бюрократичну процедуру і скасувати зайві довідки?» — запитує Володимир М. із Сарненського району Рівненської області.

КАБІНЕТ Міністрів України 18 листопада схвалив пропозиції Міністерства цифрової трансформації щодо вилучення довідки про склад сім’ї з переліку документів, що подаються заявниками під час отримання низки державних послуг. Це дасть змогу спростити отримання таких послуг для українців.

«Ми продовжуємо ліквідовувати всі безглузді довідки, які сьогодні вимагають від людей задля бюрократичної галочки. Сьогодні уряд скасував таку довідку для отримання послуг, які вимагають її надання. На черзі ще спрощення 20 послуг», — наголосив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Довідка про склад сім’ї відтепер не потрібна під час:

призначення грошової допомоги у разі загибелі або смерті, інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військово-службовців;

процедури оформлення відшкодування витрат, пов’язаних із доглядом ветеранів війни;

оформлення виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення або інвалідності працівника чи його звільнення з Держспецзв’язку;

виплати грошової компенсації особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за піднайом (найом, оренду) житла;

процедури продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України;

подання військовослужбовцями, які претендують на отримання житлових приміщень або грошової компенсації за належне їм для утримання житлове приміщення.

До речі, пане Володимире, скасування необхідності подавати довідку про склад сім’ї у разі направлення на альтернативну (невійськову) службу було ухвалене постановою уряду ще в травні 2020 року.

Тобто відтепер чинним законодавством України взагалі не передбачено отримання такої довідки і навіть не визначено орган, який міг би видати таку довідку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Жорсткий карантин — під питанням
Читати
Насамперед не нашкодити
Читати
Нас чекає подорожчання енергоносіїв
Читати
Не вистачає, бо зростає кількість
Читати
Підкидали грошей, та де вони?
Читати
Сподіваються на азарт
Читати
У лідерах — центр і північ
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове