Архів
П’ятниця,
27 листопада 2020 року

№ 91 (19839)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Перемир’я не рятує

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВЕЧІРНЬОМУ зведенні за вівторок, 24 листопада, прес-центр штабу ООС зазначив, що внаслідок пострілу ворожого снайпера в передмісті Авдіївки дістав поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Постраждалого доправили до медзакладу, проте врятувати життя воїна не вдалося. Загиблий — старший солдат В’ячеслав Мінкін. «Йому був 31 рік, у нього були дружина і син», — інформували у Фастівській міськраді.

Ще раніше того ж дня про трагічний інцидент повідомила у соцмережі 72-га Окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців, де служив загиблий. У повідомленні, зокрема, зазначалося: «Об’єднані сили вогонь у відповідь не відкривали у зв’язку із заходами евакуації пораненого. Про зухвалі та підступні дії збройних формувань РФ і її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ…».

Ця інформація викликала неоднозначну реакцію. Під цим повідомленням ОМБр у Фейсбуці у більшості відгуків висловлювалися співчуття рідним і близьким загиблого. Та були й інші коментарі: «Як ви дивитиметеся в очі його близьким, якщо навіть у відповідь не стріляли?» (Максим Петрович Нещерецький); «І навіщо ви там? Не дати відповідь на вбивство вашого товариша? Безхребетні командири та побратими» (Сергій Підкопайло); «Треба не інформувати, а відповідати. І приберіть рекламу служби у вашій бригаді — хто до вас піде, якщо ви помститися не здатні?!» (Олександр Комаренко).

Відповідати на ці та інші закиди, які пролунали у ЗМІ, наступного дня узявся Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. «Рішення про вогонь у відповідь приймає командир на місці. Ні в якому разі туди не втручається ні Хомчак, ні командувач Об’єднаних сил», — наголосив він, додавши, що делегування повноважень на рівень командира є одним із принципів НАТО.

Хомчак також наголосив, що Об’єднані сили без необхідності вогонь у відповідь не відкривають, щоб не провокувати противника, особливо, якщо є необхідність в евакуації пораненого. Що і було зроблено.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Несвяткові свята
Читати
Таки торгуватимемо
Читати
План перевиконали, а грошей нема?
Читати
Нема контролю — роблять, що хочуть
Читати
«Пакунок малюка» повертається
Читати
Вербують по всьому світу
Читати
Носіть маску правильно
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове