Архів
Вівторок,
24 листопада 2020 року

№ 90 (19838)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Про це говорять

«Отих» парадів не буде

Зенон МИХЛИК.

Чернівецька область.

У ТРАВНІ 2018-го Чернівецька обласна рада офіційно звернулася до найвищого керівництва держави щодо захисту інституції сім’ї в Україні, збереження споконвічних традицій материнства, батьківства, дитинства. Через кілька місяців подібне звернення ухвалили і депутати міськради Чернівців, запропонувавши ЛГБТ-спільноті утриматися від проведення на території міста так званих гей-парадів і фестивалів рівності «до врегулювання питання на законодавчому рівні».

Активісти руху ЛГБТ подали позов до суду, вважаючи дії обласної ради «підбурюванням до дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та утисками». Вимагали скасувати «протиправну» ухвалу, яка, на їхню думку, «порушує права та законні інтереси представників сексуальних та гендерних меншин».

Відповідач (облрада) наполягав на своїй правоті та звернувся із клопотанням, аби суд долучив до матеріалів справи висновки незалежної експертизи. Надати фахову оцінку попросив Раду науково-практичних експертиз при Інституті держави та права ім. В. М. Корецького НАН України: чи відповідають дії обласної ради чинному законодавству та чи дотрималась вона меж своєї компетенції, ухвалюючи рішення щодо захисту інституції природної сім’ї?

Висновок був на користь буковинських депутатів: учинити так мали законне право, подібні дії є «складовою організації будь-якого суспільства на демократичних засадах». В Україні, згідно з Конституцією, народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Суд першої інстанції став на бік Чернівецької облради. Висновок про відсутність у її рішенні ознак дискримінації затвердив нещодавно й Шостий апеляційний адміністративний суд. Також зазначив, що ЛГБТ-організація не наділена правом пред’являти подібні вимоги.

До речі, не тільки буковинські депутати відкрито виступили проти нав’язування українському суспільству гендерної та ЛГБТ-ідеологій, аналогічні рішення ухвалили народні обранці понад 80 місцевих рад.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коронавірус не головна причина
Читати
Слідство так і не завершене
Читати
Кому дістанеться вакцина
Читати
Явка вища, але й порушень більше
Читати
Торгівля млявіша
Читати
Ліжка буцімто є
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове