Архів
Вівторок,
24 листопада 2020 року

№ 90 (19838)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

Неприємні приємні дрібнички

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

Дніпропетровська обласна рада нещодавно придбала набори, кожен із яких складається з металевої візитниці, ручки, брелока та фірмового пакета, — для сувенірів і подарунків тим, кого будуть чимсь нагороджувати або з якоїсь нагоди вітати. Звісно, треба дбати про імідж регіону, та й ніколи не буде зайвим зробити подарунок хорошим людям.

ТІЛЬКИ от у «недругів» ради, як назвали чиновники місцевих активістів, викликало обурення те, що кожний набір окремо обійшовся обласному бюджету, читай — платникам податків, у дві з половиною тисячі гривень. Постачання здійснювала, згідно з угодою, якась приватна фізична особа-підприємець Наталя Танцюра. І заплатили їй утридорога.

Дніпропетровська облрада останнім часом полюбляє щедро обдаровувати вишуканий місцевий бомонд пам’ятними сувенірами. За принципом: дрібнички, але приємно. Проте виходить, як на нас, навпаки.

З участю тієї ж приватної особи-підприємця, однак без аукціону призначивши її переможницею тендеру, здійснили закупівлю ручних годинників і ремінців та футлярів до них. Годинники, ремінці та футляри Наталя Григорівна постачала окремо і вроздріб, та разом кожен комплект обійшовся майже у дві тисячі гривень. А в чому річ, хіба шкода народних грошей, якщо подарунки призначені для найкращих учасників всіляких акцій, заходів та свят за «Програмою розвитку місцевого самоуправління»?!

Ще раніше через іншого ФОПа, Дениса Висоцького, придбали нагрудні значки «За заслуги перед громадою». По… 890 гривень за штуку! Був, очевидно, резон не скупитися. Хоча, як дослідили все ті ж «недруги»-активісти, Державна прикордонна служба України набагато добротніші нагрудні знаки «Дільничний інспектор прикордонної служби» там же закупила по ціні 129 гривень за штуку. Погодьтеся, що мало не у сім разів дешевше — це доволі суттєва різниця.

Нарешті щойно третя «фізична особа-підприємець Людмила Ликова з одного боку і Дніпропетровська обласна рада в особі керуючого справами виконавчого апарату Артема Марченка — з іншого» уклали договір на постачання настільного ігрового інвентарю — дерев’яних шахових наборів — «в рамках виконання протокольно-публічних заходів для працівників органів місцевого самоврядування та регіональних відділень Всеукраїнської асоціації органів місцевої самоврядної влади по ціні 840 гривень за одиницю». Що тут можна сказати? 840 гривень за комплект дерев’яних шахів сьогодні, може, й не дорого. Тут дорікати трохи вагаюся, бо гра в шахи, як відомо, сприяє розвитку розумових здібностей, а це зовсім не завадить працівникам місцевого самоврядування. Натомість інше спокою не дає. У розділі другому Договору «Якість і комплектність товару» чорним по білому написано, що «продавець гарантує поставку шахових дерев’яних наборів з дегустаційними шаховими аксесуарами у дерев’яних коробках з гравіруванням на них герба Дніпропетровської області».

Якщо ви не зовсім зрозуміли останню умову цієї угоди, то пояснюємо: дегустаційні шахові аксесуари — це так звані «алкогольні» шахи. Себто фігурки воднораз служать і наповненими спиртним ємностями: чарками, склянками, фужерами, стопариками і т. п. Зробив хід, «убив» слона чи туру суперника — знімай його чи її із шахівниці і в нагороду мерщій випивай до дна. Насолода з усіх точок зору, правда ж? От тільки у даному разі не можна не зауважити, що споживання алкоголю шкідливе, зокрема і для сумлінних працівників органів місцевого самоврядування.

Хоча, здається, для останніх воно взагалі категорично протипоказане, бо, може, саме через дію міцних напоїв у їхніх головах народжуються сумнівні ідеї, пов’язані з марнотратством бюджетних коштів. Особливо це, мало сказати, недоречно сьогодні, коли кожна копійка на вагу золота, і грошей катма навіть на життєво необхідні речі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коронавірус не головна причина
Читати
Слідство так і не завершене
Читати
Кому дістанеться вакцина
Читати
Явка вища, але й порушень більше
Читати
Торгівля млявіша
Читати
Ліжка буцімто є
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове