Архів
Вівторок,
24 листопада 2020 року

№ 90 (19838)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

І не сумнівалися

Михайло ВЕДМІДЬ.

УПРОДОВЖ минулого тижня російсько-окупаційні війська 20 разів порушували режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів із автоматичного станкового гранатомета і стрілецької зброї у передмісті Авдіївки одного військовослужбовця Об’єднаних сил було поранено. Воїна оперативно доправили до медичного закладу. 21-річний захисник зазнав важкої черепно-мозкової травми, акубаротравму та поранення ока. Пацієнт лікується у відділенні політравми. Він у стані середньої важкості, поступово одужує, загрози життю військового немає, повідомив Риженко.

Тим часом Україна передала російській стороні список із 11 осіб для взаємного звільнення до кінця року. «Ми чекаємо відповідних подань із боку ОРДЛО. Поки що таких зустрічних кроків із боку ОРДЛО не бачимо», — заявив глава делегації України в ТКГ Леонід Кравчук. За його словами, кінцевою метою України є обмін «всіх на всіх».

На окупованій частині Луганської області, за 12 км від лінії фронту, вперше за час бойових дій на Донбасі було виявлено новітній російський комплекс «Наводчик-2». До його складу входять сім БПЛА типу «Гранат» різних модифікацій із радіусом дії 10, 15, 25 та 100 км. Комплекс призначений для виконання розвідувальних і спеціальних завдань, зокрема для забезпечення координатами цілей дивізіонів гарматної артилерії та РСЗВ. Перше повідомлення про його наявність на Донбасі з’явилося у звіті СММ ОБСЄ від 14 листопада. Комплекс «Наводчик-2» надійшов на озброєння міноборони РФ у 2014 році. Його одразу перекинули у Вірменію на 102-гу російську військову базу в місті Ґюмрі. Тепер і на Донбасі є. Це вкотре доводить безпосередню участь Росії у «внутрішньому» конфлікті на Сході України.

У Євросоюзі з цього приводу закликали Росію «негайно припинити розпалювання конфлікту шляхом надання фінансової та військової підтримки збройним формуванням».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коронавірус не головна причина
Читати
Слідство так і не завершене
Читати
Кому дістанеться вакцина
Читати
Явка вища, але й порушень більше
Читати
Торгівля млявіша
Читати
Ліжка буцімто є
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове