Архів
П’ятниця,
20 листопада 2020 року

№ 89 (19837)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Найсильніший на планеті

Микола МОТОРНИЙ.

ВОЛОДАРЕМ цього титулу став 24-річний українець Олексій Новиков (на фото), виборовши перемогу на змаганнях World Strongest Man, які відбулися в Брейдентоні (Флорида, США). Він став наймолодшим атлетом у світі, який завойовував цей статус, під час змагань установивши світовий рекорд у тязі — 537,5 кг. Олексій — перший українець після Василя Вірастюка, який володів титулом найсильнішої людини в світі у 2004-му і 2007 роках.

Футбол. Матч Ліги націй Швейцарія — Україна, який мав відбутися 17 листопада, скасували через випадки захворювання на коронавірус гравців збірної України. Наша команда була готова провести матч 18 листопада, бо в її складі є понад 13 футболістів, що відповідає регламентним нормам. У разі технічної поразки Україна вилетить до дивізіону «B» Ліги націй, хоча «синьо-жовті» посідають у турнірній таблиці місце, вище за Швейцарію.

Керівництво Української асоціації футболу не виключає можливості подачі протесту, якщо команді Андрія Шевченка зарахують технічну поразку. Це може статися, якщо УЄФА не домовиться зі швейцарською владою про проведення гри. Серед можливих варіантів вирішення ситуації: проведення матчу в іншому кантоні Швейцарії у найближчі два дні або термінова заміна національної збірної іншою командою. Ще один варіант — перенесення матчу на пізніший термін.

* * *

У центральному матчі 13-го туру чемпіонату України серед команд Першої ліги «Чорноморець» обіграв на своєму полі «Металіст-1925» — 2:0. За одеситів м’ячі забили Кожушко і Діденко. Результати решти матчів: «Гірник-Спорт» — «Полісся» — 0:2, «Кремінь» — «Кристал» — 1:0, «Нива» — МФК «Миколаїв» — 0:0, «Верес» — «Волинь» — 2:0, «Прикарпаття» — «Альянс» — 1:0, «Оболонь» — «Авангард» — 5:0. Турнірне становище серед лідерів: 1. «Чорноморець» — 27, 2. «Гірник-Спорт» — 23, 3. «Верес» — 21, 4. «Волинь» — 21, 5. «Металіст-1925» — 19.

Олімпійські ігри. Прем’єр-міністр Японії Йошіхіде Суґа та президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах домовилися, що Олімпійські ігри в Токіо, перенесені на 2021 рік через COVID-19, відбудуться наступного літа. А також продовжуватимуть тісно співпрацювати з метою забезпечення безпеки відвідувачів, оскільки кількість нових випадків коронавірусу невпинно зростає по всьому світу.

Японський прем’єр висловив упевненість, що ігри відбудуться наступного літа у столиці Японії як «доказ того, що людство перемогло вірус». Після зустрічі Бах сказав журналістам, що уболівальники зможуть бути присутніми на спортивних змаганнях. Він також пообіцяв, що МОК активізує зусилля, щоб забезпечити вакцинацію глядачів і спортсменів, «якщо до того часу вакцина від COVID-19 буде доступна».

Планується, що Олімпійські ігри-2021 триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Паралімпійські — з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Боржників більшає
Читати
В антилідерах за скаргами
Читати
Коштів бракує
Читати
Причини мору поки що не відомі
Читати
Арешт «легітимного» скасовано
Читати
Прогрес усе ж є
Читати
Найбільше сидять за розбій та вбивство
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове