Архів
П’ятниця,
20 листопада 2020 року

№ 89 (19837)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Тенденції не змінились

Маргарита СИТНИК.

ЯК ВІДОМО, минулої неділі сім міст (Луцьк, Одеса, Суми, Херсон, Краматорськ, Кам’янець-Подільський та Українка на Київщині) обирали своїх очільників у другому турі.

Коли ця замітка готувалася до друку, офіційні результати виборів у більшості міст досі не були оголошені. ЦВК оприлюднила ім’я лише одного нового міського голови: у Херсоні в другому турі переміг Ігор Колихаєв, за нього віддали голоси 63,59% виборців.

За даними ж екзит-полів, у двох містах здобули лідерство чинні мери: в Одесі втретє переобрано Г. Труханова (54,28%), у Сумах, також утретє, — О. Лисенка (понад 60%). Ще три міста, як свідчать опитування, одержали нових очільників.

Прикметною рисою другого туру стала рекордно низька явка виборців: за даними ЦВК, вона в середньому становила лише 24%. Це на 8% нижче, ніж навіть під час голосування 25 жовтня (36,88%), що є найменшим показником. Найактивніші виборці — в Кам’янці-Подільському: 34,29%, найпасивніші — у Сумах: 19,02%.

«Слуга народу» цього разу не тріумфатор: за підсумками виборів 25 жовтня відхопити більшість у регіонах не вдалося, а 15 листопада свій шанс посісти мерське крісло в Українці, схоже, втратила єдина представниця цієї партії, що пробилася до другого туру, О. Кирилюк. Вона програє О. Туренку із «Євросолідарності».

Утім, фінал місцевих виборів ще не скоро: 22 листопада мерів у другому турі обиратимуть жителі Бердянська, Дніпра, Дрогобича, Львова, Миколаєва, Нікополя, Полтави, Рівного, Слов’янська, Ужгорода та Черкас, 29 листопада — Чернівців, 6 грудня — Кривого Рогу (чинний мер Ю. Вілкул несподівано, через стан здоров’я, зняв свою кандидатуру, хоча зібрав 25 жовтня більшість голосів виборців).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Боржників більшає
Читати
В антилідерах за скаргами
Читати
Коштів бракує
Читати
Причини мору поки що не відомі
Читати
Арешт «легітимного» скасовано
Читати
Прогрес усе ж є
Читати
Найбільше сидять за розбій та вбивство
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове