Архів
Вівторок,
10 листопада 2020 року

№ 86 (19834)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • З літопису наших днів

Трагедії могли запобігти?

Микола НЕЧИПОРЕНКО.

м. Кривий Ріг

Дніпропетровської області.

МИНУЛОЇ суботи, коли над Кривим Рогом нависли вечірні сутінки, злочинець у центрі міста вчинив кілька нападів на випадкових перехожих, завдаючи їм удари ножем. Двоє чоловіків, 60-річний батько та його 30-літній син, від смертельних поранень загинули. Вісім осіб, зокрема 8-річний хлопчик та 83-річна бабуся, зазнали ушкодження різної тяжкості і потрапили до лікарні.

Підняті по тривозі наряди поліції затримали вбивцю, коли він саме напав на молоду жінку з малолітньою дитиною. Злочинцем виявився 29-річний житель Дніпра Тарас Усенко. Наразі відомості про нього скупі. Свого часу він вступив до гірничорудного університету, але через чотири місяці чи то був відрахований, чи полишив навчання сам. Якийсь час працював у букмекерській конторі. А далі виїхав на заробітки у Чехію і перебував там кілька років. Торік повернувся, але, за словами рідних, «іншою людиною». В тому розумінні, що «почав нарікати, що всілякі вищі сили спокушають народ неправедно жити». Щоправда, агресивності чи непримиренності до тих, хто не поділяв його нових переконань, стверджують ті, хто з ним спілкувався, не виявляв.

Тим часом заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що поліція буде з’ясовувати, чи не був Усенко кимсь «запрограмований» на злочинні дії. Що ж, усе ймовірно, і завдання право­охоронців — розставити тепер усі крапки над «і». Але не можу не сказати ось про що. Після затримання Усенко заявив, що, вирушаючи у свій страхітливий «рейд» — приблизно о 16-й годині, — він, «аби мене зупинили і не дали накоїти людям лиха», прийшов у районний відділ поліції і сказав «про свій намір і про наявність у мене ножа». Одначе там від нього відмахнулися, навіть не схотіли перевірити, чи справді у чоловіка є холодна зброя. Все той же Антон Геращенко чи не першим ділом гаряче відхрестився від цих слів Усенка, мовляв, не було такого! Проте, на думку криворіжців, які вже давно нарікають на бездіяльність місцевих правоохоронців, цей момент необхідно ретельно вивчити і розслідувати прокуратурі та ДБР. Істину необхідно встановити. Бо, можливо, трагедії можна було запобігти.

Тим часом Президент Володимир Зеленський не забарився відреагувати на «напад чоловіка з ножем на перехожих у моєму рідному Кривому Розі». І назвав випадок «проявом абсолютного тероризму — за сенсом, за суттю, за наслідками, за жахом, який прийшов у наші домівки». Що ж, сперечатися з Президентом — справа марна…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Протокол складуть на місці
Читати
У фонді — дефіцит
Читати
Ще є із чим «працювати»
Читати
Антибіотики не «аскорбінка»
Читати
Звільнили від призову
Читати
Автовиробництво на ладан дихає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове