Архів
П’ятниця,
6 листопада 2020 року

№ 85 (19833)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Такої поразки ніхто не очікував

Микола МОТОРНИЙ.

Футбол. Донецький «Шахтар» зазнав розгромної поразки в матчі третього туру групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА. Підопічні Луїша Каштру поступилися в Києві на НСК «Олімпійський» німецькій «Боруссії» з Менхенгладбаха — 0:6. Хеттриком у матчі відзначився нападник гостей Алассан Плеа.

Це друга найбільша поразка гірників за їхню єврокубкову історію. З більшим рахунком (0:7) чемпіони України поступалися лише іншому німецькому клубові, «Баварії». Це сталося 11 березня 2015 року в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, тоді вже в першій 10-хвилинці «Шахтар» опинився в меншості.

Мадридський «Реал» переміг італійський «Інтер» — 3:2. «Боруссія» піднялася на перше місце в групі «В» із 5 очками. По чотири набрали «Шахтар» і «Реал». В активі італійського клубу 2 очки.

Футболісти київського «Динамо» провели поєдинок третього туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому на виїзді поступилися іспанській «Барселоні». Матч на «Камп Ноу» завершився із рахунком 2:1 на користь каталонців. Авторами голів стали Ліонель Мессі, який реалізував пенальті на 5-й хвилині, та Жерар Піке (65) — у «Барселони»; Віктор Циганков (75) — у складі «Динамо».

В іншому поєдинку квартету «G» Ліги чемпіонів угорський «Ференцварош» у Будапешті програв італійському «Ювентусу» з Турина — 1:4.

Турнірне становище після трьох турів: «Барселона» — 9 очок, «Ювентус» — 6, «Динамо», «Ференцварош» — по 1. Наступний матч «Динамо» проведе 24 листопада проти «Барселони» на НСК «Олімпійський» у Києві.

Спортивна стратегія України. Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року». За словами міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, її втілення дасть змогу комплексно підійти до розвитку цієї сфери з використанням інклюзивного підходу і рівних можливостей для всіх груп населення. Також удосконалюватиметься система підготовки спортсменів, тренерів і менеджерів. Особливу увагу буде зосереджено на популяризації та широкому залученні різних груп населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом. Стратегія реалізовуватиметься у три етапи: перший — 2021-2022-й, другий — 2023-2024-й, третій — 2025-2028 роки.

Дзюдо. Олег Вередиба (вагова категорія до 60 кг) виборов срібну медаль юніорського чемпіонату Європи, що триває у Поречі (Хорватія). Нагадаємо, 19-річний дніпрянин є бронзовим призером Європейського юнацького Олімпійського фестивалю-2017 та юнацьких Олімпійських ігор-2018.

Легка атлетика. На Заліщицькому стадіоні «Дністер», що на Тернопільщині, в рамках Олімпійського уроку відбувся легкоатлетичний забіг. На старт вийшли команди шкіл №1 та №2, гімназії імені братів Гнатюків, Заліщицького ВПУ, агроколеджу імені Є.Храпливого та любителі бігу. У змаганнях також взяв участь Микола Івончик (56 років) — учасник багатьох пробігів на території України. Спортсмени долали визначену дистанцію 4000 метрів. Усі учасники пробігу, які завершили дистанцію, були нагороджені призами від місцевої влади, спонсорів і отримали подарунки від НОК України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Диверсія на замовлення ворога
Читати
Заробітчани не здаються
Читати
Готують обмеження
Читати
Здобувають освіту в Україні
Читати
Iменуватися на свій вибір
Читати
Держслужба — зі знанням державної мови
Читати
На боці правди
Читати
Дистанційне навчання — відповідно до ситуації
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове