Архів
П’ятниця,
6 листопада 2020 року

№ 85 (19833)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

I про «Вікторію» згадали

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

СИТУАЦІЯ із COVID-19 у краї продовжує залишатися напруженою. Станом на друге листопада виявлено 25 289 хворих (у тому числі 1581 дитина), із яких 15 021 чоловік, а 10 268 — жінки. Це захворювання забрало життя в 381 людини. На випадок переповнення діючих лікарень влада шукає резерви і пропонує розгортати додаткові ліжко-місця. Йдеться навіть про сумнозвісний табір «Вікторія», котрий уже відбудовано після резонансної пожежі.

Нагадаємо, зараз в Одесі, де мешкає близько мільйона населення, наявні 708 спеціалізованих ліжок (зокрема 43 реанімаційні). Аби виконати норму Міністерства охорони здоров’я щодо забезпечення ліжкового фонду для хворих на COVID-19, місту потрібна ще понад сотня ліжок. Міський відділ охорони здоров’я готується додатково розгорнути 150. Зокрема, аби зробити це, необхідно виділити 7,4 млн грн на ремонтні роботи та на придбання обладнання у колишньому дитячому відділенні лікарні №5. Також як місце для розміщення хворих розглядається табір «Вікторія». Там потрібно облаштувати лікувальні приміщення і встановити систему централізованого кисневого забезпечення. Загалом тільки на закупівлю та монтаж кисневого обладнання місту нині треба вишукати 33,6 млн грн.

В області проживає близько 1,3 мільйона громадян, смертність від коронавірусу тут становить 212 осіб проти 169 в Одесі. В обласній державній адміністрації розглядають три сценарії можливого розвитку ситуації. У разі найгіршого планується розмістити ще 350 ліжок на базі протитуберкульозної лікарні. А голова ОДА М. Куций навіть провів зустріч обласних спеціалістів з китайськими фахівцями, аби ті поділилися досвідом розгортання мобільних шпиталів на час пандемії.

Тим часом Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій області створено мобільні групи з числа поліцейських та представників влади, що здійснюють рейди по торгових установах і закладах громадського харчування. Перевірка показує, що майже кожний другий суб’єкт господарювання в години роботи не дотримується встановлених карантинних правил.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Диверсія на замовлення ворога
Читати
Заробітчани не здаються
Читати
Готують обмеження
Читати
Здобувають освіту в Україні
Читати
Iменуватися на свій вибір
Читати
Держслужба — зі знанням державної мови
Читати
На боці правди
Читати
Дистанційне навчання — відповідно до ситуації
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове