Архів
П’ятниця,
6 листопада 2020 року

№ 85 (19833)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

Кому потрібен демонтаж держави?

Михайло ЛЕВЧУК.

м. Хмельницький.

Невдовзі після місцевих виборів Служба безпеки України повідомила про викриття організованих злочинних угруповань у Хмельницькому та Запоріжжі, які «спробували створити фейкові міські ради для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіонах».

ПРИКМЕТНО, що в обох містах події розвивалися за однаковим сценарієм, ніби на замовлення. Зокрема, були обрані «голови» і «депутати», розроблені статути, виготовлені фіктивні посвідчення, печатки, штампи. Організатори через соціальні мережі закликали громадян приєднуватися до псевдодержавних утворень, інформували про створення «ліквідаційних комісій», які начебто мали розформувати місцеві органи державної влади і самоврядування.

Скажімо, у Хмельницькому ще за кілька днів до виборів група осіб оголосила про створення нової міської ради та ліквідацію існуючої. У приміщенні «Клубу «СВ», що належить тутешньому бізнесменові Віктору Вікарчуку (кандидував у депутати до міської ради від політичної партії «Опозиційна платформа — За життя») відбулася конференція «Самоврядний захід». Як повідомляла громадянська мережа ОПОРА, це зборище мало «зовсім не науковий характер». Далі цитуємо: «Один із присутніх, згідно з відомостями сайту «Судова влада України», є обвинуваченим у кримінальному провадженні за ч. 2-ю ст. 110-ї Кримінального кодексу України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» (розповсюджував у Хмельницькому газету «Новороссия» та публічно закликав осіб до розколу країни). Декілька інших учасників відомі за спробами оголосити себе територіальною громадою міста. Вони, зокрема, за плату видавали дозвільні документи від імені такої територіальної громади, здійснювали реєстрацію «народних підприємців», «народних перевізників», звільнених від оподаткування. Учасники «конференції» зробили низку скандальних заяв, суть яких зводилася до одного: в Україні не існує законних органів влади, отож вони мають утворити їх».

Хмельничани не повелися на Вікарчукові передвиборні підмовляння — до когорти новообраних депутатів міської ради не потрапив жоден представник медведчуківської ОПЗЖ. Тим часом слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ст. 109-ю ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Протиправну діяльність самозванців підтвердили документи, виявлені внаслідок обшуків у їхніх помешканнях та за місцем проведення фейкових установчих зборів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Диверсія на замовлення ворога
Читати
Заробітчани не здаються
Читати
Готують обмеження
Читати
Здобувають освіту в Україні
Читати
Iменуватися на свій вибір
Читати
Держслужба — зі знанням державної мови
Читати
На боці правди
Читати
Дистанційне навчання — відповідно до ситуації
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове