Архів
П’ятниця,
6 листопада 2020 року

№ 85 (19833)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Ми захисники, ми не окупанти

Зенон МИХЛИК.

УВЕЧЕРІ третього листопада з італійського Мілана надійшла звістка, на яку з великою надією очікували українці, — тамтешній апеляційний суд повністю виправдав Віталія Марківа, ухваливши рішення, що він не вчиняв злочину. Нагадаємо, раніше суд першої інстанції в Павії покарав нацгвардійця 24 роками ув’язнення через звинувачення у начебто причетності до загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова 2014-го поблизу Слов’янська. Прокурори, зокрема, оперували «доказами» — матеріалами російських пропагандистських ресурсів (телеканал Russia Today, сайт «Русская весна», який є рупором «ДНР» і «ЛНР»). Вочевидь, фальшивку їм підкинули спецслужби кремлівського «дуче», щоб виставити українця в очах світової спільноти жорстоким убивцею і знеславити його країну.

За ґратами італійської в’язниці наш воїн провів майже три з половиною роки, однак не втрачав надії, що справедливість таки візьме гору. «Ми захисники, ми не окупанти, — заявив він, вийшовши на волю. — Ця перемога — в пам’ять усіх загиблих військових».

…Мені пригадалася торішня велелюдна акція протесту в Хоросткові Гусятинського району Тернопільщини, коли Павійський суд запроторив контрактника Нацгвардії до в’язниці майже на чверть століття. Тоді багато мешканців його рідного містечка вийшли з плакатами: «Я теж Віталій Марків».

— Віталій є в кожному з нас, знаємо, що не винний, — промовляв до містян один зі священників, які спільно відправили Службу Божу за визволення воїна. — Пам’ятаймо: він захищав нас, нашу Батьківщину від агресора, від ворога.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Диверсія на замовлення ворога
Читати
Заробітчани не здаються
Читати
Готують обмеження
Читати
Здобувають освіту в Україні
Читати
Iменуватися на свій вибір
Читати
Держслужба — зі знанням державної мови
Читати
На боці правди
Читати
Дистанційне навчання — відповідно до ситуації
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове