Архів
П’ятниця,
6 листопада 2020 року

№ 85 (19833)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Отаке перемир’я

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 3 листопада, противник шість разів порушував режим припинення вогню, зокрема й неподалік населеного пункту Новолуганське. Там бойовики здійснили три постріли з автоматичного станкового гранатомета. На жаль, унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне осколкове поранення. Як повідомили у штабі ООС, стан здоров’я захисника оцінюється як середньої тяжкості.

Загалом за 100 днів перемир’я на Донбасі — період від 27 липня по 4 листопада — загинули троє українських військовослужбовців, іще 11 дістали поранення і бойові травмування. Про це повідомив заступник командувача Об’єднаних сил Богдан Бондар. «За такий же період до початку режиму припинення вогню загальні втрати становили 197 військових, у тому числі 17 загиблих», — зазначив генерал-майор.

Значно скоротилася й кількість обстрілів із боку незаконних збройних формувань. Якщо за 100 днів до початку останнього перемир’я противник близько 1,2 тис. разів гатив по позиціях українських захисників, то за такий же період часу після встановлення режиму припинення вогню — 224 рази. «Ми бачимо, що майже у понад п’ять разів зменшилася кількість обстрілів. Це дає змогу думати про те, що треба потужніше рухатися в цьому напрямі, — підсумував Б. Бондар і дипломатично зауважив: — Завдяки зусиллям усіх наших військових, насамперед тих, хто перебуває на першій лінії, ми підтримуємо та виконуємо взяті на себе зобов’язання щодо припинення і невідкриття вогню на провокаційні обстріли».

За його словами, від початку бойових дій на Донбасі 2014 року загалом було заявлено про 21 режим припинення вогню. Зокрема, 2014-го режим тиші запроваджувався один раз, 2015-го та 2016 років — тричі, 2017-го — п’ять, 2018-го — шість та по два рази 2019-го та 2020 рр. Останній, оголошений наприкінці липня, за словами генерала, «є найефективнішим».

Тим часом виконувач обов’язків командувача Об’єднаних сил Віктор Ганущак поінформував, що Тристороння контактна група узгодила чотири нові точки розведення сил і засобів на Донбасі: Слов’яносербськ, Петрівка і Нижньотепле у Луганській області і Григорівка — у Донецькій. За його словами, після розведення на ділянках Станиця Луганська, Золоте і Петрівське ситуація там «залишається стабільною та контрольованою».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Диверсія на замовлення ворога
Читати
Заробітчани не здаються
Читати
Готують обмеження
Читати
Здобувають освіту в Україні
Читати
Iменуватися на свій вибір
Читати
Держслужба — зі знанням державної мови
Читати
На боці правди
Читати
Дистанційне навчання — відповідно до ситуації
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове