Архів
Вівторок,
27 жовтня 2020 року

№ 82 (19830)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Допекло

Чиновники знахабніли

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

МОРЯКИ України зібралися в Одесі і вирішили створити громадську організацію для захисту своїх прав. А причиною для цього стали фактори, що загострилися останнім часом до кричущих.

На конференції йшлося про заходи щодо мінімізації корупції у сфері підготовки та дипломування моряків, погодження чинного законодавства держави із вимогами міжнародного морського права, гостро критикувалася кадрова політика у дії стосовно підбору і розстановки чиновників у кабінетах, де вирішуються проблеми українських моряків.

Учасники заходу розповіли про системну практику отримання посередниками і пов’язаними з ними посадовими особами неправомірної вигоди за оформ­лення документів про проходження тренажерної підготовки і підтвердження кваліфікації моряками. Якщо 2018 року за повний пакет документів моряк повинен був заплатити 1500 доларів, то 2020-го — від 4,5 до 8,5 тисячі доларів. При цьому до держбюджету із цих «надхо­джень і зборів» потрапляють просто сміхотворні суми!

Як зазначила на конференції громадський діяч Христина Король, аби моряки згодилися платити уп’ятеро більше, їх по кілька місяців вимушують чекати складання іспиту, а потім ставлять такі питання, на які, по суті, не існує однозначної відповіді. Зі слів промовців, у профільних кабінетах Києва сидять люди, які ніколи не були в морі і навіть за освітою дуже далекі від нього. Згадували про досвід Німеччини, де морською столицею є Гамбург у повному сенсі цього виразу. Тобто відповідні державні структури розташовані саме там. Говорили й про Польщу в контексті того, що протягом останнього часу багато українських моряків, аби піти в рейс, необхідні папери оформлюють у цій країні.

Учасники конференції вирішили спрямувати листа зі своїми пропозиціями до Міністерства інфраструктури України та зайнятися структуризацією своєї громадської організації.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До зими готові
Читати
Приватизація невпинна
Читати
Народжувати — безкоштовно
Читати
Добуватимуть наше золото
Читати
Процес визнання триває
Читати
Епідемія загрозлива
Читати
Допомагає міжнародна спільнота
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове