Архів
Вівторок,
27 жовтня 2020 року

№ 82 (19830)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

За ґрати чи у крісло мера?

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня бойовики 25 разів порушували режим тиші, відкриваючи вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів по позиціях українських захисників. Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав акубаротравми. Більше бойових втрат і поранень не було.

Під час зустрічі із координаторкою системи ООН в Україні та з гуманітарних питань Оснат Лубрані Президент Володимир Зеленський заявив, що режим тиші на Донбасі діє вже майже 90 днів, однак є провокації ворога, постріли й один загиблий український військовослужбовець: «На жаль, ця втрата є, однак ми розуміємо, що цей механізм справді працює. Ми вдячні всім нашим партнерам за цю велику роботу. І передусім дякуємо ООН».

Своєю чергою Лубрані відзначила важливість режиму тиші і для припинення війни, і для безпеки громадян, які живуть на сході.

Тим часом колишній мер Слов’янська Донецької області Неля Штепа, підозрювана в сепаратизмі, може пройти до другого туру місцевих виборів. За попередніми даними, слов’янський міський голова Вадим Лях лідирує з результатом 34,8%. За Нелю Штепу проголосували 23,1% виборців.

Згідно з даними екзит-полу, до Слов’янської міської ради проходять шість партій: «Опозиційна платформа — За життя» (25,2%), «Партія миру і розвитку» (22,7%), «Опозиційний блок» (18,4%), «Слуга народу» (17,1%), «Наш Край» (7,2%) і «Європейська Солідарність» (5,8%).

Нагадаємо: скандальна Неля Штепа очолювала міськраду Слов’янська в 2010-2014 роках. Після вторгнення російських військ на Донбас вона закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська у Слов’янськ. Після звільнення міста проти неї порушили кримінальну справу про сепаратизм. Штепу звинуватили в низці тяжких злочинів, зокрема в посяганні на територіальну цілісність України, що спричинило загибель людей, і створенні терористичної організації. Пізніше ексмер Слов’янська пояснила, що гучні заяви під час окупації міста були зроблені нею під дулом автомата. Як не дивно, але справа Нелі Штепи досі перебуває в суді. А якщо її оберуть міським головою?..

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До зими готові
Читати
Приватизація невпинна
Читати
Народжувати — безкоштовно
Читати
Добуватимуть наше золото
Читати
Процес визнання триває
Читати
Епідемія загрозлива
Читати
Допомагає міжнародна спільнота
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове