Архів
П’ятниця,
16 жовтня 2020 року

№ 79 (19827)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Поверніть нам листонош!

Микола ЮРЧИШИН.

Сиплються й сиплються скарги до редакції зі столичної Київської області на горе-реформаторів поштового відомства. Люди вимагають повернути їм стаціонарні поштові відділення зв’язку та листонош.

ВІД імені жителів Черняхівки Яготинського району, котрі є багаторічними передплатниками «Сільських вістей», до нас звернулася 92-річна бабуся Марія Миколаївна Кравець. Прекрасні люди працювали на їхній пошті. Це привітна начальниця відділення зв’язку Ганна Терещенко і бездоганні в роботі листоноші Тамара Косяченко та Людмила Ляшенко. За будь-якої погоди пошта працювала як годинник — усі газети доставлялися передплатникам вчасно. Та ось гендиректорові «Укрпошти» зі щомісячною мільйонною зарплатнею Ігореві Смілянському захотілося познущатися із сільських людей. Закрили у Черняхівці поштове відділення, заразом зробили безробітними його працівників. Натомість кореспонденцію стала доставляти так звана пересувна пошта. А наслідки? Що дали на сортувальній дільниці, те ця пошта у село й привезла. Щоразу передплатники, вистоюючи дві-три години у черзі, недораховуються багатьох номерів «Сільських вістей». Часто їм не дістається жодного примірника, бо забирають на дурняк ті, хто газет узагалі не передплачує. Жодного контролю нема, періодику викидають з автомобіля гамузом просто на підлогу. «А як же бути людям похилого віку, таким, як я? — запитує М. Кравець. — Це наперед сплановане знущання з нас. З осені 2019-го відключили проводове радіо, а тепер ще й газет хочуть позбавити читати за наші гроші. Тому вимагаємо: «Припиніть глумитися над сільськими людьми і поверніть стаціонарну пошту та листонош».

Хвилюючого листа надіслав до редакції 83-річний житель із села Москаленки Богуславського району Микола Васильович Пискун: «Сільські вісті» передплачую понад 30 років. І все було добре, газети приносили вчасно. Листоноша Таня Донченко працювала справно. Було це до того часу, поки якийсь дурень вирішив реформувати українську пошту і позбавив мене і прикуту до ліжка дружину можливості читати нашу улюблену «Селяночку». Бо хіба це допустимо, що з 10 вересня, відколи почала працювати пересувна пошта замість стаціонарної, ми з дружиною ще не одержали жодного номера газети. Кажуть, скидають друковані видання у клубі. А там їх бере хто хоче. Переважно ті, хто не передплачує. А таким, як ми, неходячим, замість газети — дірка від бублика. Тож благаємо всім селом: «Поверніть нам листоношу Таню!»

А ось ще один лист із цього ж Богуславського району від 80-річної жительки села Дмитренки Наталі Іванівни Гибало. Тривалий час вона працювала завідувачкою пошти. Тоді три населені пункти обслуговувало п’ять листонош. І газета доставлялася день у день. Тепер усе перевернулося догори дригом. Відколи почала діяти пересувна пошта, бабуся тільки за вересень недорахувалася чотирьох номерів «Сільських вістей». У жовтні повторюється те ж саме. «Школу в селі закрили, ферми розгребли, одна продуктова крамничка лишилась. А тепер ще й людей від друкованого слова відлучають. Ганьба таким правителям», — дає справедливу оцінку Н. Гибало.

Із 22 вересня по сьогодні з невідомих причин не одержав ще жодного номера «Сільських вістей» Іполіт Степанович Павлюк із Соколівки Васильківського району, скаржаться на несвоєчасну доставку газети — на 10-12-й день після її виходу — Зінаїда Ітрісівна Загорій із Юрківки Ставищенського району та Ніна Іванівна Циганець із Великої Березянки Таращанського.

Допоки це триватиме?

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове