Архів
Вівторок,
6 жовтня 2020 року

№ 76 (19824)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Сумна статистика

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня противник щодоби по кілька разів (від одного до п'яти) відкривав вогонь у бік позицій Об’єднаних сил. І тільки у середу, 30 вересня, кількість обстрілів сягнула місячного антирекорду — 11 разів. Саме того дня внаслідок ворожого пострілу з підствольного гранатомета один військовослужбовець ЗСУ дістав осколкове поранення. В інші дні, за даними пресцентру штабу ООС, бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів не було.

Втім, у неділю, 4 жовтня, у Телеграм-каналі, який ведуть ветерани та бійці російсько-української війни, з’явилось повідомлення про те, що до Харкова прибув літак із важкопораненими бійцями, але Штаб ООС про них нічого не повідомляв.

У ЗСУ відповіли, що це не відповідає дійсності. «Інформація, яку сьогодні оприлюднили деякі ЗМІ з посиланням на незрозумілі телеграм-канали щодо приховування поранених у районі проведення Операції об’єднаних сил та доставлення їх медичним літаком Ан-26 «ВІТА» до Військово-медичного клінічного центру, є недостовірною та такою, що дискредитує Збройні сили України», — наголосило командування Медичних сил ЗСУ.

Військові медики зазначили, що використання літаків Ан-26 заборонено з 26 вересня, а доставляння поранених здійснюється виключно санітарними вертольотами. Остання така евакуація була 29 вересня.

І трохи статистики. На жаль, сумної. Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні зафіксувала від початку російської агресії на Донбасі загибель 3 тисяч 367 цивільних осіб і поранення семи тисяч осіб. Від 1 січня по 31 липня цього року, за даними Місії, загинуло 18 цивільних, іще 89 були травмовані або поранені. Разом із тим, від 1 серпня Місією не зареєстровано жодної загиблої цивільної особи та жодного руйнування цивільних об’єктів у результаті воєнних дій.

Своєю чергою Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі з політичним радником Посольства США в Україні Девідом Геренбеком повідомила, що на території РФ і окупованого Криму незаконно утримують 112 громадян України, а в ОРДЛО — 235 українців. Проте великомасштабний обмін полоненими, про який нам уже кілька місяців говорять Зеленський і Єрмак, так досі і не відбувся…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Думайте замолоду. Хто ще встигне...
Читати
Нове життя для БК
Читати
Вибухові «жарти»
Читати
Копійки не пропадуть
Читати
Насувається справжня пандемія
Читати
Трагедія з вини поліцейського
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове