Архів
Вівторок,
22 вересня 2020 року

№ 72 (19820)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Олімпійський урок

Потренувались із чемпіонами

Микола МОТОРНИЙ.

КОЖЕН урок фізичної культури в Сумській ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 розпочинається з розминки, але цього разу він був особливий — Олімпійський. Бо відбувся у рамках всеукраїнського проєкту Національного олімпійського комітету «Олімпійський урок», який цьогоріч стартував разом із Європейським тижнем спорту.

Тож перед тим як взятися до виконання легкоатлетичних вправ, запланованих модулем уроку, школярі добре розігріли свої м’язи, а допомагала їм у цьому молода посол Олімпійського уроку, стипендіатка Національного олімпійського комітету України, чемпіонка світу, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Анна Рикун. Спортсменка провела запальну руханку для учнів і їхніх батьків.

З Олімпійського уроку розпочали свій день і вихованці Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю Рівненської області. До ліцеїстів завітав заслужений майстер спорту з греко-римської боротьби, учасник XXVI літніх Олімпійських ігор в Атланті (США, 1996 р.) Петро Коток. Почесну місію молодого посла Олімпійського уроку-2020 виконала Дарина Тодерич, срібна призерка чемпіонату України, учениця 10 класу відділення важкої атлетики ліцею-інтернату.

Захід відбувався на чотирьох локаціях, відповідно до видів спорту, які розвивають у навчальному закладі. А саме: боротьба греко-римська, важка атлетика, веслування на байдарках і каное, стрільба з лука. На кожному з майданчиків тривали майстер-класи і презентації цих видів спорту.

А до Харківського фахового коледжу спорту на Олімпійський урок завітала юнацька збірна команда України з волейболу. Її гравці, серед яких вихованці коледжу Артем Трояновський, Ігор Іванов, Данило Пащенко, Максим Донець, продемонстрували техніку володіння м’ячем, поділилися секретами тактичної майстерності, спільно опрацювали ігрові командні елементи.

Юним спортсменам є з кого брати приклад. Слобожанщина подарувала країні трьох олімпійських чемпіонів. Це — Юрій Поярков, Юрій Венгеровський і Василіюс Матушевас, які гідно пронесли крізь усе своє життя олімпійський прапор та ідеали Олімпізму, такі, як дружба, повага, досконалість.

До свого традиційного Олімпійського уроку готуються й журналісти «Сільських вістей». Він відбудеться в середині жовтня разом зі студентами Лубенського лісотехнічного коледжу і школярами з навколишніх сіл Посульського краю.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Спершу падаємо, потім ростемо
Читати
Нападника затримано
Читати
Ринок праці оговтується
Читати
Вибиваємося в європейські антилідери
Читати
Приторговують успішно
Читати
Транш не надійшов
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове