Архів
Вівторок,
22 вересня 2020 року

№ 72 (19820)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Нарешті відсвяткували

Дарина Аристархова.

18 ВЕРЕСНЯ брацлавські хасиди зустріли в Умані новий рік — Рош га-Шана. У них настав 5781-й.

В Умань на Черкащину цього року до могили прибуло лише близько 3 тисяч прочан. Хоча раніше, до суворих карантинних обмежень, місто приймало їх зазвичай восени тисяч сорок.

Певна річ, необхідність додержання правил у період пандемії наклала свій відбиток на процес свята. Приміром, вхід до могили цадика Нахмана без маски був заборонений. На вулиці ж паломники могли перебувати й без маски.

Тож нинішнє свято вийшло не таким масштабним. Зате спокійним. За повідомленням поліції Черкаської області, загалом за час патрулювання місць паломництва поліцейські склали лише сім адміністративних протоколів. Зокрема, за незаконний в’їзд в Україну, через порушення правил карантину та за дрібне хуліганство. Охороняли порядок близько 600 українських поліцейських, а також шість із Ізраїлю. Як поінформувала Держпродспоживслужба в Черкаській області, COVID-19 виявили загалом у десяти хасидів в Умані. Всі вони були ізольовані у місцевій лікарні.

Нагадаємо, що 27 серпня уряд оголосив про заборону в’їзду в нашу країну іноземцям з 28 серпня по 28 вересня через пандемію коронавірусу. Заборона припала саме на початок масової прощі в Умань хасидів з усього світу на святкування юдейського нового року. Попри заборону паломники намагалися потрапити в Україну через кордон із Білоруссю, проте прикордонники завадили їм це зробити. Міністерство закордонних справ України звернулося до Білорусі з проханням не оформлювати на в’їзд в Україну громадян, щодо яких діють обмеження.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Спершу падаємо, потім ростемо
Читати
Нападника затримано
Читати
Ринок праці оговтується
Читати
Вибиваємося в європейські антилідери
Читати
Приторговують успішно
Читати
Транш не надійшов
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове