Архів
Вівторок,
22 вересня 2020 року

№ 72 (19820)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Коронавірус і закон

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

НАЦІОНАЛЬНОЮ поліцією України порушено кримінальне виробництво за ст. 325-ю КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням) і проводиться розслідування за фактом святкування Дня міста, яке відбулося на початку вересня цього року в Одесі без дотримання необхідних карантинних заходів.

Як повідомляють у правоохоронних органах, ідеться про концерт, на якому зібралися десятки тисяч людей без масок, порушуючи карантинні правила соціальної дистанції. Також відзначається, що організатор свята (департамент культури і туризму Одеської міськради) і його виконавець (ФОП Гречко К. М.) повинні будуть сплатити штраф 170 тис. грн, якщо у ході епідеміологічного розслідування буде доведено, що хтось із відвідувачів концерту під час свята заразився на коронавірус. Якщо ж хтось із присутніх на заході не тільки захворіє, а й помре від ускладнень, то організаторам загрожуватимуть тюремні терміни — від 5 до 8 років позбавлення волі.

Рекорд суднобудівників

В ІЗМАЇЛІ спустили на воду 128-метрову баржу «Дніпро-AV-01», яку побудували «Дунайсудносервіс» та «Дунайсудноремонт». Судно створене для Світловодського річкового термінала, що входить до холдингу «АгроВіста». Цього року баржу планують задіяти для перевезень Дніпром кукурудзи. Слід зазначити, що водотоннажність самохідного судна типу «ріка-море» становить 6000 т у прісній воді або 7418 т у морській, тож це найбільша баржа, побудована за історію незалежної України.

Куди поділось молоко?

МЕШКАНЦІ краю на купівлю продовольчих товарів і оплату харчування поза домом витрачають понад 55% у структурі своїх сукупних витрат, тоді як по країні цей показник становить 51,7%. Як повідомили у пресслужбі Головного управління статистики в Одеській області, найбільше домогосподарства витрачаються на придбання м’яса і м’ясопродуктів — 24,6%, хліба і хлібопродуктів — 13,3, молока, сиру та яєць — 13,4, овочів, включно з картоплею, — 14,1%. Протягом останнього року зросло споживання риби і рибопродуктів (на 6,3%), а ось молока зменшилося аж на 15%. Споживання олії та інших рослинних жирів залишилось на рівні попереднього року.

Потрібні водії та вчителі

ОБЛАСНИЙ центр зайнятості назвав десяток найактуальніших професій на ринку праці регіону. На першому місці водії, яким роботодавці пропонують пересічно по 7100 грн зарплати на місяць. Далі йдуть вчителі загальноосвітніх шкіл із заробітком 5600 грн. Також потрібні асистенти вчителя (5200 грн), медичні сестри (5300), продавці продовольчих товарів (5200), продавці-консультанти (5900), кухарі (5800),електромонтери (7200), підсобні робітники (5900), прибиральники службових приміщень (5000 грн). Відзначимо, що на сьогодні Одеська обласна служба зайнятості пропонує близько 2500 вакансій по області, в тому числі майже 1300 вакансій в Одесі.

Румунія — хороший партнер

ВІД СЕРПНЯ діє поромний комплекс Орлівка — Ісакча, який активно обслуговує автотранспорт, що прямує з України в Румунію і в зворотному напрямку. Через обмеження, пов’язані з епідемією коронавірусу, перевозити дозволяється лише вантажівки. Пором за кожен перехід переправляє по 15 фур. Українські виробники експортують до Євросоюзу запчастини до локомотивів, столярні вироби, сажу, картон та інше. До України здебільшого везуть із Румунії та через її територію гідроксид алюмінію, металоконструкції, посуд, текстильні вироби, цитрусові і сезонні фрукти.

Цирку не до сміху

ВПЕРШЕ в нашій країні Одеському державному цирку суд заборонив експлуатувати диких тварин.

В адміністрації цирку на рішення суду планують подавати апеляцію і поки що жоден номер з участю тварин скасовувати не планують, тим паче що квитки на них майже розпродані. А ось зоозахисники б’ють на сполох. Вони закликають дорослих не водити дітей на вистави з ведмедями на велосипедах і дикими левами в блискучих костюмах. Мовляв, це насильство, яке не може бути добрим прикладом для наслідування.

Зустрічали латвійського посла

СЕЛИЩЕ Доброслав Лиманського району відвідала делегація на чолі з Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом. Говорили про торгівлю, інвестиційні проєкти, коронавірусний карантин та інші важливі для сторін проблеми і плани. Голова місцевої громади Людмила Прокопечко зазначила, що у селищі нема великих бюджетоутворювальних підприємств, тож тут будуть раді кожній, навіть маленькій, інвестиції. Важливо збільшувати кількість робочих місць.

Представники Латвії розповіли, що в їхній країні через коронавірусні обмеження потерпає туризм. Потрібен пошук нових сфер в економіці, зокрема в міжнародному напрямі. Цікавим для українців став досвід латвійців у адміністративно-територіальній реформі, яку вони розпочали значно раніше нас. Гостям показали дивовижні парки Доброслава, а ті поклали квіти до меморіалу захисникам Донецького аеропорту і вшанували пам’ять воїнів, загиблих на сході нашої держави.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Спершу падаємо, потім ростемо
Читати
Нападника затримано
Читати
Ринок праці оговтується
Читати
Вибиваємося в європейські антилідери
Читати
Приторговують успішно
Читати
Транш не надійшов
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове