Архів
Вівторок,
22 вересня 2020 року

№ 72 (19820)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Знову казус

Михайло ГУБАШ.

ПРЕЗИДЕНТ України Володимир Зеленський запевнив, що народний депутат від «Слуги народу» Олександр Юрченко, який потрапив у корупційний скандал, «обов’язково сяде».

Юрченко обіймає посаду голови підкомітету ВР із питань поводження з побутовими відходами. За даними слідства, він у завуальованій формі попросив надати йому через посередника $13 тисяч хабара за внесення пропозицій до законопроєкту і в подальшому $200 тисяч — для його «проштовхування» в парламенті.

15 вересня генпрокурор Венедіктова у Верховній Раді заявила: поки що нема підстав для оголошення підозри Юрченкові. Та вже за кілька днів її думка докорінно змінилася. Невже тільки тому, що сам Зеленський заявив про «обов’язковість» посадки?

Але чи мав право так казати Президент? Ще до рішення суду заявити, що хтось «обов’язково сидітиме в тюрмі», може людина або зовсім безвідповідальна, або та, від якої може залежати «незалежний» суд. То до якої категорії зарахувати Зеленського?

Чи він не знає, що визнати людину винною у скоєнні злочину може тільки суд? Імовірно, що й так. Якби… Якби не вища юридична(!) освіта, яку Зеленський здобув у Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана. Щоправда, кажуть, за набутою в інституті спеціальністю Зеленський ніколи не працював.

Ось як описав перспективи цієї справи екснардеп і журналіст Ігор Луценко: «Справа Юрченка не має жодних судових перспектив. Своїми дурними заявами Зеленський втрутивсь у правосуддя, тому в Юрченка вже є можливість захищатися через ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини. — Ред.), так само ЄСПЛ не сприймає практики НАБУ щодо провокації злочинів, і це заборонено українським законодавством. Але політична відповідальність хоча б частково, а вже настала, і то добре».

Торік Зеленський, дізнавшись про кримінальне минуле одного чиновника, вигнав його із зали зі словами «Йди геть звідси, розбійнику!». Але кого привів до ВР він сам? Один «слуга народу» виявився ґвалтівником, інший — крадієм… І ще не відомо, чи на цьому закінчиться список одіозних персон.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Спершу падаємо, потім ростемо
Читати
Нападника затримано
Читати
Ринок праці оговтується
Читати
Вибиваємося в європейські антилідери
Читати
Приторговують успішно
Читати
Транш не надійшов
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове