Архів
Вівторок,
22 вересня 2020 року

№ 72 (19820)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Дим і вогонь

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в районі проведення Операції об’єднаних сил залишається спокійною та повністю контролюється українськими підрозділами. Про це у ранковому звіті за понеділок, 21 вересня, повідомив прес-центр штабу ООС.

Тим часом Росія продовжує постачати на Донбас пальне та озброєння. «Від початку вересня через не контрольовані Україною ділянки кордону з Росії на тимчасово окуповану територію у Донецькій і Луганській областях завезено близько 1200 тонн пального, шість вагонів і понад 10 вантажівок із протитанковими мінами й боєприпасами, у тому числі для артилерійських систем», — повідомила речниця Міноборони України Юлія Пампуха. Крім того, за її словами, після капремонту на підприємствах російського ОПК до підрозділів бойовиків доправлено понад 15 одиниць бойової техніки, у тому числі 122-міліметрові РСЗО «Град».

Триває протистояння й на дипломатичному фронті. Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ минулого четверга заявив, що Росія «продовжує застосовувати свою тактику контрольованої ескалації, коли спалахи бойових дій служать інструментом тиску, щоб вимогами і залякуванням змусити Україну прийняти визначений Кремлем шлях урегулювання конфлікту».

Ще одне повідомлення збурило суспільство. Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив інформацію, що Міноборони видало наказ №330, який нібито вводить штрафи для українських військових за вогонь у відповідь на Донбасі. У Міноборони цю інформацію спростували, мовляв, робота над документом іще триває. У морській піхоті підтримали заяву МОУ. «Жодної заборони на право й обов’язок захищати Батьківщину у розробленому порядку, який регламентує виплати винагороди, немає. Її не може бути за визначенням», — ідеться у повідомленні пресслужби 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.

Втім, як кажуть, диму без вогню не буває.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Спершу падаємо, потім ростемо
Читати
Нападника затримано
Читати
Ринок праці оговтується
Читати
Вибиваємося в європейські антилідери
Читати
Приторговують успішно
Читати
Транш не надійшов
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове