Архів
Вівторок,
22 вересня 2020 року

№ 72 (19820)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Сергій Марченко, бізнесмен, громадський діяч.

Днями українська книжкова мережа «Книгарня Є» оголосила, що через загрозу збанкрутіти відмовляється від своєї торішньої ідеї продавати виключно українськомовні видання та розширюватиме асортимент російських книжок. Така заява обурила українську культурну спільноту.

Але, як на мене, єдина проблема «Книгарні Є» в тому, що її власники 13 років виконували роботу держави: просували українізацію України.

Проте правда в тому, що приватний бізнес може виконувати функції держави дуже недовго. Бо в нього просто нема на це ресурсів. Усі ці 13 років, що «Книгарня Є» відмовлялася від заробітку на російських книжках і щомісяця втрачала грубі гроші, держава виділяла кошти на Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України, адміністрації, офіси, заміські будиночки президентів, а українізація була не на часі — грошей катма.

Так, мені не подобається, що у цій мережі книгарень з’явиться російськомовний контент. Але у цьому винна не книгарня, а держава, яка дарує мільярди коломойським, але не може підтримати вітчизняного книжкового бізнесу, від якого залежить майбутнє української нації.

Не книгарня винна в тому, що тут століттями панувала російська мова. І не лише влада. А, зокрема, й ті, для кого українська є рідною, але вони, як одна моя знайома із віддаленого села, переїхали до міста і почали розказувати, що російською читати «удобнєє». Все, що треба зробити в цій ситуації, — піти в одну з книгарень мережі і придбати там книжку українською. Ну, і вибрати владу, якій буде не все одно, станемо ми українцями чи залишимося смішними хохлами з чубами, шароварами, борщем і просраною Батьківщиною.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Спершу падаємо, потім ростемо
Читати
Нападника затримано
Читати
Ринок праці оговтується
Читати
Вибиваємося в європейські антилідери
Читати
Приторговують успішно
Читати
Транш не надійшов
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове