Архів
Вівторок,
15 вересня 2020 року

№ 70 (19818)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Стартував європейський тиждень спорту

Микола МОТОРНИЙ.

НОК України. В Україні вже стало доброю традицією другої суботи вересня відзначати день, що уособлює в собі головні принципи та ідеали здорового способу життя, — День фізичної культури і спорту. Тож 12 вересня, дотримуючись умов адаптивного карантину, поціновувачів спорту на святкування зібрав і НСК «Олімпійський».

Свої вітання учасникам свята адресували президент Національного олімпійського комітету, олімпійський чемпіон Сергій Бубка, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, призери Олімпійських ігор Жан Беленюк та Ірина Саладуха, олімпійська чемпіонка Наталія Добринська та інші причетні до свята.

«Спорт відіграє велику роль у нашому житті. Він об’єднує, дає здоров’я і можливість бути успішним у різних справах, гартуючи переможний характер, — сказав у вітальному слові Сергій Бубка. — Ми талановита й успішна нація. Бажаю всім успіхів і нових перемог разом. Будьте активними та успішними».

Під час святкування було офіційно відкрито Європейський тиждень спорту в Україні та дано старт Європейському пробігу заради миру «Спорт для всіх». Він стартував на Донеччині — у Маріуполі, пройде дев’ятьма українськими регіонами.

Протягом Європейського тижня спорту в навчальних закладах, на відкритих майданчиках та стадіонах, на сторінках соціальних мереж відбуватимуться заходи та акції всеукраїнського проєкту «Олімпійський урок», під час яких можна буде не лише дізнатися про спорт, а й спробувати себе з різних видів разом із відомими олімпійцями.

Художня гімнастика. У Києві відбувся Гран-прі Кубок Дерюгіної-2020. Головний приз — Кубок Дерюгіної здобула абсолютна чемпіонка України Вікторія Онопрієнко. Вона вперше представила чотири нові програми на міжнародній арені, стала найкращою з багатоборства і завоювала головний трофей.

Серед юніорок по двічі перші місця посіли українка Меланія Тур і білоруска Діна Агішева. У фіналах окремих видів серед сеньйорок українка Ніколь Красюк стала найкращою у виступах із м’ячем, булавами й стрічкою. Також вона виборола «срібло» у фіналі з обручем.

У групових змаганнях збірна України показала найкращий результат із багатоборства, другими стали представниці Ізраїлю.

Це перший міжнародний турнір із художньої гімнастики в світі з березня 2020-го.

Футбол. Прем’єр-ліга України. Сезон-2020-2021. Другий тур. «Динамо» — «Десна» — 0:0, «Дніпро-1» — «Олімпік» — 1:3, «Колос» — ФК «Львів» — 4:0, «Минай» — ПФК «Олександрія» — 1:0, «Зоря» — ФК «Маріуполь» — 0:1. Матч «Рух» — «Шахтар» перенесений на 23 вересня через спалах коронавірусу у львів’ян.

Турнірне становище: «Ворскла» — 6 очок, «Динамо», «Десна» — по 4, ПФК «Олександрія», «Шахтар», «Минай», «Колос», ФК «Маріуполь» — усі по 3, «Інгулець», «Дніпро-1» — по 1, «Рух», «Зоря», ФК «Львів» — 0.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вчитись — у школі
Читати
Стан стабільно тяжкий
Читати
Тепер офіційно плагіатор
Читати
Войовничий хасидизм
Читати
Крим — це Україна
Читати
На Тернопільщині різке зростання
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове