Архів
П’ятниця,
11 вересня 2020 року

№ 69 (19817)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Болото в центрі Ніжина

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

Гори сміття, серед якого чимало використаних шприців, можна побачити неподалік історичного центру Ніжина. Тут висихає озеро, а територія навколо нього перетворилась на такий собі притон просто неба.

МЕШКАНЦІ вулиці Об’їжджа, які живуть неподалік водойми, кілька разів намагалися власними силами привести її до ладу. Втім, без спецтехніки всі зусилля виявились марними.

Ніжинці стверджують, що чотири роки тому з міського бюджету на впорядкування озера було виділено кругленьку суму, однак усе закінчилося обрізуванням кущів і дерев. Водойми ж ніхто не чистив. Нині озеро вже практично висохло, а лише кілька років тому тут гніздували птахи і ще живуть черепахи.

«На цьому місці регулярно збираються компанії, які розпивають спиртне, а пусті пляшки розкидають по кущах і кидають у воду, — обурюються місцеві. — Правоохоронцям до всього цього байдуже, а нам увечері вулицею страшно ходити».

Поблизу озера стоять два контейнери, але для любителів випити на природі — це не надто вагомий аргумент. Утім, одна річ — сміття та ті, хто його викидає, інша — приведення озера в цивілізований стан і контроль за дотриманням благоустрою. Останнє — компетенція місцевої влади. До того ж у Ніжині є ціла інспекція з благоустрою, однак її працівникам, вочевидь, важливіше бабусь із овочами біля базару ганяти…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Неврожаю, прогнозують, не буде
Читати
Таки підняли
Читати
Повноцінно їсти — після карантину
Читати
Газові борги наростають
Читати
На вибори — без ентузіазму
Читати
Темпи, на жаль, не спадають
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове