Архів
П’ятниця,
11 вересня 2020 року

№ 69 (19817)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Напад на колишнього бранця

Маргарита СИТНИК.

ТРИВОЖНА звістка сколихнула країну: в ніч на вівторок у Києві побили Володимира Балуха. Про це першим повідомив інший експолітв’язень Кремля Олег Сенцов. Скоєний проти Володимира злочин збігся з річницею його визволення з російського полону. Нагадаємо, 7 вересня 35 українців — 11 політв’язнів та 24 моряки — були обміняні на затребуваних Росією людей (серед яких — надважливий свідок у справі збиття малайзійського літака В. Цемах).

У понеділок колишні бранці зустрілись, аби відзначити річницю, дехто напередодні спілкувався з журналістами. Та для Володимира вечір мало не закінчився фатально. Кримчанина знайшли й госпіталізували лиш уранці з тяжкою черепно-мозковою травмою, зламаними рукою і ключицею. Особистих речей при ньому не виявили. Постраждалого прооперували, на час написання цього матеріалу він перебував у реанімації, підключений до апарата штучної вентиляції легенів.

Партія «Європейська солідарність», до якої напередодні місцевих виборів приєднався Володимир, не виключає ймовірності, що причиною нападу могли стати його політичні погляди. Зокрема, депутат І. Геращенко з посиланням на колегу А. Чийгоза повідомила, що поруч колишніх політв’язнів перебувала російськомовна компанія, якій В. Балух робив зауваження, і ці люди, припускає пан Ахтем, могли його вистежити... Політсила подякувала лікарям, які борються за життя постраждалого, заявила, що вимагає особистого контролю міністра внутрішніх справ за розслідуванням.

Відреагував також Офіс президента. Згідно із заявою, влада вкрай стурбована і вимагає від поліції «швидкого та повного розслідування цього злочину». Водночас, інформують в ОПУ, «немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив», але наполягають, що треба перевірити всі версії. Поліція кваліфікувала напад на Володимира Балуха за ст. 187-ю Кримінального кодексу (розбій).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Неврожаю, прогнозують, не буде
Читати
Таки підняли
Читати
Повноцінно їсти — після карантину
Читати
Газові борги наростають
Читати
На вибори — без ентузіазму
Читати
Темпи, на жаль, не спадають
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове