Архів
П’ятниця,
11 вересня 2020 року

№ 69 (19817)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

РФ як камінь спотикання

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЯК УЖЕ повідомлялося, в неділю, 6 вересня, незаконні збройні формування обстріляли підрозділ Об’єднаних сил неподалік Красногорівки з автоматичного гранатомета, внаслідок чого було поранено українського військового. Того ж дня бойовики вдруге порушили перемир’я й відкрили вогонь зі стрілецької зброї поблизу Причепилівки, загинув український військовослужбовець.

Це перші бойові втрати українських захисників упродовж 41 дня режиму всеосяжного і сталого припинення вогню. Після того ситуація в зоні проведення ООС стабілізувалася, обстрілів із боку противника за перші три дні тижня (крім одного випадку в понеділок) не зафіксовано. За інформацією штабу ООС, паралельно з виконанням бойових завдань підрозділи зі складу Об’єднаних сил залучалися до гасіння осередків вогню на Донеччині та Луганщині. У прифронтових районах сапери ДСНС розмінували десятки гектарів території.

Надзвичайний і Повноважний Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс вважає, що конфлікт на Донбасі складно вирішити через участь у ньому Росії, тому випробувані в інших країнах варіанти в Україні не спрацюють.

«Моя кар’єра пов’язана з конфліктологією. Я працювала над створенням мирних сценаріїв завершення конфліктів у різних країнах світу, зокрема у Колумбії, Бірмі, Нігерії, Сомалі, Кенії, Боснії та інших. І всі конфлікти, з якими працювала, об’єднувало те, що вони були внутрішні. Ось чому методи, які були напрацьовані через призму цих ситуацій, складно застосувати до України. Україна має сусіда, який залучений у конфлікт і з яким вона бореться, — зазначила посол і додала: — Тому Британія та інші країни вивчають різні можливості».

Різні варіанти деокупації ОРДЛО розглядаються й у Раді нацбезпеки й оборони України. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, їх п’ять: «Зараз у роботі перший варіант — політико-дипломатичний шлях вирішення ситуації. Це коли працюють дипломати, політики. Ми робимо спробу домовитися з Росією, щоб вони пішли з нашого дому». При цьому він наголосив, що в разі невдачі Україна отримає повне право перейти до інших варіантів.

А як воно насправді? Мало хто знає.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Неврожаю, прогнозують, не буде
Читати
Таки підняли
Читати
Повноцінно їсти — після карантину
Читати
Газові борги наростають
Читати
На вибори — без ентузіазму
Читати
Темпи, на жаль, не спадають
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове