Архів
Вівторок,
8 вересня 2020 року

№ 68 (19816)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Кордон «на замку»

Марія КРАМАР.

ПОПРИ офіційне закриття кордону України в Умань продовжують прибувати на святкування єврейського нового року брацлавські хасиди. Незважаючи на заборону на масові зібрання, прочани групами збираються біля могили цадика Нахмана на богослужіння.

Міський голова Олександр Цебрій закликає всіх прибулих релігійних туристів пройти тести на коронавірусну інфекцію. Із тих хасидів, хто це зробив у місцевій приватній клініці, у шістьох був виявлений COVID-19. Хворих госпіталізували до інфекційного відділення міськлікарні, розрахованої всього на 14 ліжко-місць. При цьому тут проходять лікування 19 осіб, 18 із яких — іногородні. Для госпіталізації заражених коронавірусом іноземців довелося шукати додаткові площі.

Тим часом, як повідомило видання «Голос України», рабин Асман, який очолює єврейську релігійну общину Києва, запевнив очільника Черкащини, що він знайшов спонсорів, котрі допоможуть налагодити в Умані роботу лабораторії з дослідження та діагностики коронавірусної інфекції. Офіційний сайт Об’єднаної єврейської общини України повідомив також, що посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон порушить перед своїм урядом питання прильоту ізраїльських парамедиків для медичного обслуговування брацлавських хасидів під час святкування Рош га-Шана.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зима наближається
Читати
Оскаржують «зонування»
Читати
Підготовка до виборів стартувала
Читати
Знову страшні ДТП
Читати
Налагоджують контакти
Читати
Антирекордів — хоч греблю гати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове