Архів
Вівторок,
8 вересня 2020 року

№ 68 (19816)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Сільські обрії

Хто хоче, той може

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.


На фото автора (зліва направо): агроном Сергій Петелько, механізатори Віктор Заїченко і Анатолій Овчарук.

У той час, коли тваринництво в країні катастрофічними темпами занепадає, фермерське господарство «Велес Віта» послідовно і активно займається нарощуванням поголів’я ВРХ.

Днями у фермерському господарстві «Велес Віта» Мурованокуриловецького району завершилися другі жнива — тут дбайливо потурбувалися про ситу годівлю худоби взимку. За сімнадцять робочих днів заклали у силосні траншеї сімнадцять з половиною тисяч тонн зеленої маси кукурудзи.

За словами заступника керівника господарства з тваринництва Віктора Михайловського, був створений збиральний загін у складі п’ятнадцяти одиниць сучасної потужної техніки, яка ефективно використовувалася на подрібненні, транспортуванні й трамбуванні майбутнього силосу. «Ми налагодили роботу так, щоб за світловий день доставляти з поля на кормовий двір по тисячі й більше тонн соковитої поживи. Цьому були підпорядковані всі структурні підрозділи господарства, починаючи від організації підвезення механізаторів і до харчування всіх учасників кормових жнив. Це дало нам змогу сповна скористатися погодними умовами і швидко «забити» траншеї подрібненою зеленою масою кукурудзи. За технологією на цю операцію відводиться п’ять днів, і ми цілком вклалися в ці строки. Контроль за належним виконанням робіт грамотно здійснював агроном Сергій Петелько.

Спершу силосування провели в Попелюхах, а потім — на фермі відділення села Дружба. З кожного гектара кукурудзяного поля зібрали по 290 центнерів зеленої маси. Це, звичайно, не той урожай, на який надіялися з весни, але і його вистачить для утримання чотирьох із половиною тисяч голів ВРХ. Відповідно до раціону годівлі за один день використовуємо 55 тонн силосу і 35 тонн сінажу. Окрім цього, даємо ще й корнаж — високопоживну консервовану масу із подрібненого зерна кукурудзи вологістю 24—35 відсотків. Така збалансована годівля забезпечує високі надої молока і стабільну віддачу тваринницької галузі господарства. Зараз надоюємо по 31 літру молока від кожної корови і щодня відправляємо на молокопереробне підприємство понад 42 тонни високоякісної продукції».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зима наближається
Читати
Оскаржують «зонування»
Читати
Підготовка до виборів стартувала
Читати
Знову страшні ДТП
Читати
Налагоджують контакти
Читати
Антирекордів — хоч греблю гати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове