Архів
Вівторок,
8 вересня 2020 року

№ 68 (19816)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Екологія

Втрачаємо ліси

Устина ГРЕЧАНЮК.

Якщо у Рівненській та Житомирській областях темпи вирубування лісів не вповільняться, то ці регіони через 30 та 38 років відповідно залишаться без них.

ТАКИЙ висновок оприлюднила компанія EOS Data Analytics, яка разом з Інститутом космічних досліджень НАН України та Державним космічним агентством за допомоги технології супутникового аналізу вивчала динаміку розвитку лісових масивів України.

Згідно з одержаними даними, із серпня 2019-го по серпень 2020 року в Рівненській області вирубали лісу в два з половиною рази більше, ніж за аналогічний період 2018—2019 років — 5395 га проти 2101 га. На Житомирщині за цей час зникло майже на 20% більше зелених масивів, ніж торік.

«Ліс безконтрольно рубають і за «сірими» схемами вивозять на експорт. Ніхто не знає справжніх масштабів. Але дані, отримані із супутників, — це незалежний інструмент. Космос бачить усе, — йдеться у повідомленні EOS Data Analytics. — Якщо процес не вповільниться, то за 30 і 38 років може бути знищено 1,6 млн га і 2,3 млн га відповідно. Таку площу сьогодні займають ліси у названих областях. І це навіть за умови постійного висадження нових дерев. Адже відновлення лісу, залежно від його типу, триває від 60 до 100 років».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зима наближається
Читати
Оскаржують «зонування»
Читати
Підготовка до виборів стартувала
Читати
Знову страшні ДТП
Читати
Налагоджують контакти
Читати
Антирекордів — хоч греблю гати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове