Архів
Вівторок,
8 вересня 2020 року

№ 68 (19816)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Ситуація загострилася

Михайло ВЕДМІДЬ.

У НЕДІЛЮ, 6 вересня, збройні формування РФ порушили домовленості про перемир’я. За інформацією пресцентру штабу ООС, ворог обстріляв позиції українських захисників поблизу Красногорівки, внаслідок чого один військовослужбовець ЗСУ дістав поранення. На іншій ділянці фронту противник відкрив прицільний вогонь зі стрілецької зброї неподалік Причепилівки, що на Луганщині. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув.

«У відповідь на обстріл підрозділи Об’єднаних сил застосували наявні вогневі засоби і дали збройним формуванням Російської Федерації гідну відсіч. Втрати противника уточнюються», — повідомили у штабі і зазначили, що впродовж тієї доби бойовики «двічі здійснили і провокативні постріли з підствольного гранатомета в районі населеного пункту Шуми».

Це невеличке поселення у передмісті Горлівки минулого тижня стало притчею во язиціх. Колишній «МММник», а нині лідер «ДНР» Денис Пушилін звинуватив українських захисників у незаконному зведенні інженерних споруд у районі цього населеного пункту. Він вимагав демонтувати спорудження і зарити траншеї, які нібито були вириті після оголошення перемир’я на Донбасі, а в разі невиконання пригрозив зранку понеділка, 7 вересня, відкрити масований вогонь по позиціях ЗСУ.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що ці звинувачення не відповідають дійсності і мають на меті зірвати досягнуті домовленості щодо припинення вогню. Він також наголосив, що в разі «застосування вогневого впливу» збройними формуваннями РФ командування Об’єднаних сил залишає за собою право на адекватну відповідь «всіма наявними силами та засобами».

Не побачили порушень із боку ЗСУ і міжнародні спостерігачі СММ ОБСЄ. «На основі аналізу даних повітряного спостереження в районі населеного пункту Шуми виявлено 25-метрове подовження траншеї на існуючих позиціях Збройних сил України (присутні на зображеннях, датованих раніше 5 липня 2020 року). Після 5 липня жодних змін зафіксовано не було», — йдеться в повідомленні Місії.

Хай там як, але ситуація на східному фронті залишається у підвішеному стані — у будь-який момент може «рвонути»...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зима наближається
Читати
Оскаржують «зонування»
Читати
Підготовка до виборів стартувала
Читати
Знову страшні ДТП
Читати
Налагоджують контакти
Читати
Антирекордів — хоч греблю гати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове