Архів
Вівторок,
1 вересня 2020 року

№ 66 (19814)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

По роботу — до легальних посередників

Устина ГРЕЧАНЮК.

ДНЯМИ Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюватиметься ступінь ризику діяльності підприємств із посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Згідно із документом, повідомляє сайт Мінекономіки, усі фірми, які мають ліцензію на вищезгадані послуги, постійно перевірятимуться. Періодичність проведення планових заходів державного контролю залежатиме від ступеня ризику, визначеного за сумою балів за такими критеріями: строк провадження діяльності; фактична чисельність осіб, працевлаштованих за кордоном; наявність обґрунтованих скарг фізичних або юридичних осіб про те, що внаслідок порушення посередником вимог ліцензійних умов такій особі було завдано матеріальної шкоди, а також кількість виявлених за результатами перевірки порушень. «Ухвалене урядом рішення дасть змогу визначати найризикованіших посередників у працевлаштуванні за кордоном», — наголошує відомство. Результати перевірок будуть у відкритому доступі.

Як відомо, щороку сотні українців, які шукають роботу за кордоном, стають жертвами шахраїв. Звертаючись до компанії-посередника за послугами у працевлаштуванні, юристи радять звернути увагу на кілька факторів. По-перше, фірма повинна бути зареєстрована, мати офіс і сайт, де міститься інформація про неї, і найголовніше — ліцензію Мінсоцполітики про посередництво у працевлаштуванні за кордоном, перевірити її можна на сайті відомства. На сьогодні такі ліцензії мають понад дві тисячі суб’єктів господарювання. Варто також проаналізувати відгуки про компанію. А найнадійніший варіант — знайти знайомих, котрі вже користувалися послугами фірми і залишились ними задоволені.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Покарання буде
Читати
Карантин виборам не завада
Читати
Так вирішив КС
Читати
Кожний п’ятий потребує госпіталізації
Читати
Державною мовою
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове