Архів
Вівторок,
1 вересня 2020 року

№ 66 (19814)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Володимир Василенко, дипломат, колишній суддя Міжнародного кримінального трибуналу.

Перед призначенням Леоніда Кравчука головою української делегації в мінських перемовинах щодо Донбасу відбулася зачистка: з її складу виключили професіоналів і патріотів Євгена Марчука, Романа Безсмертного, Олександра Моцика, Богдана Бондара, Валерія Гребенюка. У Кравчука нема належного розуміння ситуації та чіткої переговорної позиції. Він пристосовуватиметься до забаганок Зеленського і його команди.

Порошенко підписав мінські домовленості, коли треба було зупинити воєнні дії й уникнути подальшої окупації територій. Це був вимушений крок. І хоч вони стали дипломатичною пасткою для України, п’ятому президентові вдавалося тримати її дверцята відчиненими. Поступки Зеленського Путіну можуть їх зачинити.

Водночас позиція, що Мінським угодам нема альтернативи, хибна. Бо відповідно до 52-ї статті Віденської конвенції про право міжнародних договорів будь-яка нав’язана угода є недійсною та нікчемною. Українська сторона давно мала порушити питання про тлумачення і застосування Мінських угод відповідно до вимог міжнародного права.

Зеленський пишається припиненням вогню. Але Росія веде війну на виснаження. Очікує, що українці втомляться від жертв, економічних затрат і вимагатимуть від влади припинити війну. РФ також намагається залучити західні держави до тиску на Україну. Хоче переконати їх зняти чи послабити санкції. Це шлях до поразки й ганебної капітуляції.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Покарання буде
Читати
Карантин виборам не завада
Читати
Так вирішив КС
Читати
Кожний п’ятий потребує госпіталізації
Читати
Державною мовою
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове