Архів
П’ятниця,
21 серпня 2020 року

№ 63 (19811)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Танки і «рускій мір»

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 19 серпня, у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ). В роботі ТКГ взяли участь нещодавно призначені керівник української делегації Леонід Кравчук і його перший заступник Вітольд Фокін.

У відповідному повідомленні Офісу президента України наголошується, що впродовж 24 днів на Донбасі внаслідок бойових дій не загинув жоден український військовий. Далі йдеться про те, що у безпековій підгрупі досягнуті домовленості щодо 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану. Українська делегація також підтримала пропозиції стосовно чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів. У гуманітарній підгрупі дійшли прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

Тим часом командування угруповання російських окупаційних військ нарощує боє­здатність своїх з’єднань і частин. Як повідомили в Міноборони України з посиланням на дані розвідки, через неконтрольовані ділянки кордону Росія продовжує постачати на тимчасово окуповані території Донбасу озброєння, військову техніку і майно військового призначення. Зокрема, протягом минулих двох тижнів із території РФ доправлено до 20 одиниць бойової техніки, відновленої і модернізованої на підприємствах російського ВПК. Окрім того, окремими вантажівками завезена чергова партія безпілотних літальних апаратів, оснащених сучасними системами відеоспостереження.

Втім, супротивники України дбають не тільки про матеріальне, а й духовне. Днями так званий міністр освіти і науки «ДНР» Михайло Кушаков заявив, що з 1 вересня «всі школи «ДНР» почнуть навчання за російськими освітянськими стандартами, а також загальноосвітні заклади проходитимуть російську акредитацію».

«Патріотичнішою» від упроваджувача ідей «рускава міра» «міністра» виявилася його колега із сусідньої «ЛНР» — в. о. «міністра промисловості і торгівлі» Ірина Деркач. 19 вересня тамтешнє «міністерство держбезпеки» офіційно підтвердило її арешт за зловживання посадовими повноваженнями — лобіювання інтересів окремих комерційних структур, тобто за корупційні дії. Під час обшуку в її кабінеті знайшли велику суму грошей у рублях і доларах. А от у гаманці (увага!), крім російської та американської валюти, підозрювана у корупції чиновниця тримала (о, жах для русофілів!)… 500-гривневі купюри. «Щоб це означало? — ламають, мабуть, голови у «МДБ ЛНР». — Працювала на українську розвідку чи збиралася зрадити «народну республіку» і втекти на підконтрольну Україні територію?»

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Відкликано посла
Читати
Мінус іще 140 тисяч чоловік
Читати
Позачергова сесія парламенту
Читати
У ПТУ можна вступати і в жовтні
Читати
А як же боржники?
Читати
Новий стратегічний аеропорт
Читати
Фільм про Донбас — серед номінантів
Читати
Зірка художника Iвана Марчука
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове