Архів
Вівторок,
18 серпня 2020 року

№ 62 (19810)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Яка там мораль

Марина ТІШКОВА.

НАША газета вже повідомляла, що син колишнього багаторічного власника «Мотор Січі» В. Богуслаєва Олександр за 10 млн євро придбав острів в Італії. Ця історія має продовження.

Покупка набула широкого резонансу не лише в Україні, а й в Італії. За інформацією тамтешнього видання Corriere Della Sera, компетентні органи вивчають обставини продажу через побоювання, що новоспечений власник може перетворити заповідник, який дуже важливий із туристичної точки зору, на закритий люксовий комплекс. Придбання й справді неабияке: островом під назвою Галлінара протягом 40 років спільно володіли дев’ять п’ємонтських і лігурійських родин.

Тим часом у Запоріжжі в одному з гуртожитків, у якому проживають працівники «Мотор Січі», стався спалах COVID-19, і злягло відразу 15 осіб. Запорізькі журналісти, які разом із медиками прибули туди, були шоковані станом будівлі, що схожа на покинуте приміщення, а не на людське житло. Однак власники, маючи багатомільйонні прибутки від продажу продукції в понад 100 країн світу, не спромоглися забезпечити працівникам нормальні умови проживання. До речі, інженери цього підприємства, проданого китайцям, отримують зарплату 6-8 тис. грн.

Отакі реалії: спритник прибирає до рук підприємство, створене зусиллями тисяч людей, і збиває на ньому такий капітал, що нащадкам на острови вистачає, а трудівники, які забезпечували йому прибутки, змушені жити в злиднях. Про якісь там моральні норми вітчизняні скоробагатьки чути і знати не хочуть.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Укрзалізниця» скасовує зупинки
Читати
МЗС зробило заяву
Читати
Масштабні військові навчання
Читати
Домовленості втратили актуальність
Читати
Кого шукають роботодавці
Читати
Тиждень на тиждень не схожий
Читати
Відновили авіасполучення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове