Архів
П’ятниця,
14 серпня 2020 року

№ 61 (19809)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Футбол

Роман Зозуля — найцінніший

Микола МОТОРНИЙ.

УКРАЇНСЬКОМУ форварду іспанського клубу «Альбасете» Роману Зозулі вручили нагороду «Trofeo Garra».

За інформацією офіційного сайту ФК «Альбасете», цей приз «для найціннішого гравця клубу в сезоні» заснувала Культурна асоціація міста Альбасете «Зозуля провів чудовий сезон. Український нападник отримує цю нагороду вдруге. Раніше його нагородили призом Trofeo Garra 2018 року», — зазначається у повідомленні.

У сезоні, що завершився, українець забив чотири м’ячі і зробив дві гольові передачі у 38 поєдинках.

* * *

Ліга Європи. Сезон-2019-2020. «Шахтар» обіграв у чвертьфінальному матчі Ліги Європи швейцарський «Базель» — 4:1 і вийшов до півфіналу турніру, де зіграє з італійським «Інтером».

Вирішальні матчі плей-оф єврокубків в цьому сезоні складаються з одного поєдинку на нейтральному полі. «Шахтар» і «Базель» зустрічалися в німецькому місті Гельзенкірхен. Український клуб вийшов уперед вже на другій хвилині. Відзначився Мораес. Другий м’яч «Шахтаря» на рахунку Тайсона. Після перерви Алан Патрік реалізував пенальті. А наприкінці матчу Додо і Ван Волфсвінкель встановили остаточний рахунок — 4:1 на користь гірників.

У другому півфіналі Ліги Європи англійський «МЮ» зіграє з іспанською «Севільєю». Півфінальні матчі відбудуться 16-17 серпня.

За рахунок перемоги «Шахтаря» над «Базелем» Україна випередила Нідерланди в боротьбі за дев’яте місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Дев’ятий рейтинг дає право віцечемпіону України сезону-2020/21 через рік стартувати з третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів. А ось другій команді Нідерландів (10-та позиція) доведеться починати аж із другого раунду кваліфікації ЛЧ.

«Шахтар» за чвертьфінальний матч Ліги Європи додав до балансу України відразу чотири очка (три пункти зараз дається за перемогу в одноматчевому протистоянні + 1 бонус за вихід до півфіналу), що при розподілі на п’ять клубів принесло +0.800 бала. Сумарно за сезон: 7.000.

Крім того, участь у півфіналі проти «Інтера» автоматично дасть ще як мінімум очко. На стадії півфіналів єврокубків сезону-2019/20 донецький клуб став єдиним представником від країн, що не входять в топ-5 (Іспанія, Англія, Італія, Німеччина, Франція).

Прем’єр-ліга України. Виконавчий комітет УАФ затвердив план-календар і регламент української Прем’єр-ліги наступного сезону. Чемпіонат сезону-2020/2021 стартує 22 серпня. До речі, «Динамо» і «Шахтар» зустрінуться у дев’ятому турі.

У чемпіонаті УПЛ візьмуть участь 14 команд. Турнір відбудеться у два кола, в один етап. Базова дата завершального 26-го туру — 15 травня 2021 року.

Кубок України. Виконком УАФ затвердив регламент і формат Кубка України-2020/2021. Турнір складатиметься із семи етапів. Перший заплановано провести 26-29 серпня 2020 року, другий — 16 вересня, 1/16 фіналу — 30 вересня, 1/8 — 2 грудня, 1/4 — 3 березня 2021 року, півфінал — 21 квітня. Фінальний поєдинок має стартувати на міському стадіоні Тернополя 12 травня.

Усі етапи кубкового турніру будуть з одного матчу. На кожному етапі проводиться сліпе жеребкування. Господарем поля є команда, яка виступає в лізі, нижчій за рангом. Якщо зустрічаються команди однієї ліги, матч триватиме на полі команди, яка має непарний номер під час жеребкування і стадіон відповідної категорії.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Граєте ви — виграють вони
Читати
Безробіття побільшало
Читати
Планують тільки картки
Читати
Відпочивати правильно
Читати
Уже не під вартою
Читати
На воді головне — обережність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове