Архів
П’ятниця,
14 серпня 2020 року

№ 61 (19809)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Трагедія

Дорослих удома не було

Олена БЕГМА.

На Запоріжжі, в одному із сіл Оріхівського району, загинув семирічний хлопчик.

ЖИТТЯ дитини обірвалося на власному подвір’ї, де жив із родиною. Це сталось увечері, 30 липня. Шукаючи, чим себе розважити, хлопчик надибав саморобний пральний пристрій. Він складався з високої металевої балії й електронагрівача з великою спіраллю. Його провід був старий, покручений і місцями оголений. А за роковим збігом обставин ще й увімкнений у розетку. Не усвідомлюючи небезпеки, хлопчина взявся рукою за провід і отримав удар струмом.

Тільки згодом батьки кинулися шукати дитину (досудове розслідування ще має встановити, чи були вони взагалі вдома на момент трагедії). Сахнувшись від побаченого, вони ж і викликали «швидку». Прибулі медики фельдшерської бригади, намагаючись врятувати малого, провели усі необхідні реанімаційні заходи, але безрезультатно…

Батьки вбиті горем, можна лише поспівчувати. Втім, саме їм тепер належить відповісти за те, що сталося. У поліції завели відразу дві кримінальні справи: навмисне вбивство і злісне невиконання батьківських обов’язків. Хай там як, але жодні каяття і спокута провини дитину вже не повернуть.

А тим часом ця трагедія не такий уже й нетиповий випадок дитячої смерті. Як свідчать оперативні зведення Державної служби з надзвичайних ситуацій і Національної поліції, у кожному регіоні періодично трапляється чимало таких випадків. Коли малолітні діти, залишені без нагляду дорослих, гинуть удома.

Так, нещодавно у селі Строїнці Тиврівського району на Вінниччині дворічний хлопчик ухопився за оголений кабель, який так само був під напругою. Малюк із п’ятирічною сестричкою грався на власному подвір’ї. А батьки у цей час були в хаті. Від отриманих травм малюк загинув на місці, реанімувати його не вдалося.

У Хмельницькій області двоє малолітніх, поки батьки були на роботі, взялися вивчати, як працює розетка… Фінал був трагічний.

На Миколаївщині братик і сестричка, поки батьки пішли на город, затіяли в хаті гру в схованки. Та так, що хлопчика у хатній комірчині придавила важкенна полиця, що обірвалася. Сестричка довго не могла його знайти. Тільки коли батьки через кілька годин повернулися з городу, вони з-під полиці дістали бездиханне тіло сина...

Таку страшну ціну часом доводиться платити батькам за полишених без нагляду, нехай і ненадовго, власних дітей.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Граєте ви — виграють вони
Читати
Безробіття побільшало
Читати
Планують тільки картки
Читати
Відпочивати правильно
Читати
Уже не під вартою
Читати
На воді головне — обережність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове