Архів
П’ятниця,
14 серпня 2020 року

№ 61 (19809)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Готові дати відсіч

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 12 серпня, пресслужба оперативно-тактичного угруповання «Північ» повідомила: «Під час виконання бойового завдання внаслідок необережного поводження зі зброєю, отримавши вогнепальне кульове поранення, несумісне з життям, помер військовослужбовець окремого розвідувального батальйону зі складу Об’єднаних сил». Обставини і причини смерті з’ясовуються представниками Нацполіції та Військової служби правопорядку ЗСУ.

Загалом того дня, поінформував пресцентр штабу ООС, українські військовослужбовці задокументували чотири ворожі порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Мар’їнки і Південного зафіксовано кілька автоматичних черг зі стрілецької зброї з боку збройних формувань РФ, а неподалік Залізного ворог здійснив два постріли з автоматичного станкового гранатомета. Ще один факт провокації зафіксовано в районі Красногорівки, де з допомогою ручного протитанкового гранатомета противник здійснив мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2. «Ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували», — зазначили у штабі і додали, що серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень немає.

Водночас у штабі заявили: попри те що українські воїни сумлінно дотримуються усіх заходів повного і всеосяжного режиму припинення вогню (вступив у силу з 27 липня), збройні формування РФ на окупованому Донбасі продовжують нести втрати особового складу.

За даними розвідки, за два з половиною тижні перемир’я підрозділи противника через необережне поводження зі зброєю, ДТП, підрив на невідомих вибухових пристроях на своїх позиціях втратили дев’ятьох чоловік загиблими і ще 15 пораненими. «У підрозділах окупаційних військ РФ дуже низький морально-психологічний стан. Не припиняються самогубства і дезертирство особового складу, вживання алкоголю і наркотиків», — ідеться у повідомленні.

Командування Об’єднаних сил іще раз наголосило, що у разі загрози життю і здоров’ю наших воїнів, при спробах захоплення територій із боку збройних формувань Російської Федерації військовослужбовці Об’єднаних сил завжди дають і даватимуть адекватну відповідь.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Граєте ви — виграють вони
Читати
Безробіття побільшало
Читати
Планують тільки картки
Читати
Відпочивати правильно
Читати
Уже не під вартою
Читати
На воді головне — обережність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове