Архів
П’ятниця,
14 серпня 2020 року

№ 61 (19809)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Андрій НОВАК, голова Комітету економістів України.

Президент Зеленський завляє, що долар повинен коштувати 30 гривень. Його підтримує і голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, який переконаний, що гривню потрібно обвалювати, щоб «українці не їхали за кордон на заробітки».

Такі заяви свідчать, що, по-перше, ці люди є абсолютними профанами в економіці. А по-друге, вони знищують українську економіку і є її ворогами. Тобто тут уже можна говорити навіть про елемент гібридної війни, яку веде Росія протягом останніх 15 років, бо влада працює за принципом: чим гірше українцям, тим краще олігархам.

Після того як курс впаде до 30 гривень за долар — доходи усіх українців скоротяться на 10—12 відсотків. Як наслідок, у такий складний час коронакризи в країні знизиться купівельна спроможність. Тобто відбудеться зниження рівня життя. Другий наслідок це матиме і для українського бізнесу — відбудеться зниження попиту на ті чи інші групи товарів. Далі впаде ВВП і збільшиться дефіцит бюджету, зросте Державний борг.

Девальвація гривні вигідна лише для експортно орієнтованих підприємств, котрими володіють великі українські олігархи, зокрема той, якого пов’язують із Володимиром Зеленським. Пригадаймо акції протесту, проплачені цим олігархом, на яких люди вимагали обвалити гривню. Саме заради українських товстосумів влада 30 років і займалась девальвацією гривні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Граєте ви — виграють вони
Читати
Безробіття побільшало
Читати
Планують тільки картки
Читати
Відпочивати правильно
Читати
Уже не під вартою
Читати
На воді головне — обережність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове