Архів
П’ятниця,
14 серпня 2020 року

№ 61 (19809)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Без права на право

Олена ЯКУБОВА.

м. Тетіїв

Київської області.

ЩЕ 2014-го були виготовлені наші з чоловіком документи на приватизацію земельних ділянок, але досі вони не затверджені міською радою, оскільки її керівництво лобіює інтереси людини, яка забажала прокласти пішохідний прохід через ці садиби. Тоді ми звернулися до суду. І, згідно з рішенням земельної комісії, замовникам було відмовлено (відстань між будівлями замала) у прокладанні пішохідного проходу. Та, незважаючи на норми і закон, депутати під тиском міського голови винесли протилежне рішення. Звісно, ми не збиралися віддавати своє, тож вирішили далі відстоювати власні права. І варто сказати, що районний і Київський апеляційний суди визнали неправомірними і скасували рішення Тетіївської міськради про прокладання пішохідного проходу і вилучення земельної ділянки у мого чоловіка. Та, як ви вже зрозуміли, місцеві чиновники проігнорували рішення суду і не виконали його. Ба більше, вони стали «малювати» новий генеральний план міста, згідно з яким заплановано і той самий пішохідний прохід.

За останні шість років відбувалися чергові суди, виносилися рішення на нашу користь, змінювався склад депутатів міської ради, створювались нові комісії, нами подавались нові заяви про затвердження приватизаційних документів, але... віз, як писалось у тій байці, й нині там.

Міська рада щодо цієї ситуації не виконала жодного рішення суду. Ст. 124-та Конституції України наголошує, що правосуддя здійснюється виключно судами. Делегування функції суддів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються. Судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України. Будучи на особистому прийомі в голови міськради, запитала: «Що ж ви робите? Ви програли всі суди». На що почула у відповідь: «А що мені ваші суди?».

...За період судової тяганини жителі самоправно щоразу без нашої присутності у садибах облаштовували прохід: поставили огорожу з сітки-рабиці й на родючу частину землі висипали машину відсіву зі щебенем, вирізали дерева і вивезли дрова з подвір’я...

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове