Архів
П’ятниця,
14 серпня 2020 року

№ 61 (19809)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Собі на радість, людям на добро

НАПИСАТИ листа в редакцію мене cпонукала публікація Ганни Кліковки «Поділись із ближнім, і тобі прибуде» («СВ» за 2 червня). Як добре, подумалось, що серед нашого оточення є такі люди. І у нашому Доманівському районі вони теж є. Щопонеділка машина з господарства Михайла Молдованенка приїздить у Прибужжя на базар і привозить м’ясну продукцію чудової якості. Люди вдячні всьому колективу трударів, які там працюють. У районі більше подібного господарства немає. Колгоспи ж бо знищили горе-реформатори. І нині добре, що дехто з селян ще в змозі тримати корівчину, інакше й смак молока забули б. А я попри свій уже не молодий вік саджу городину. Споживаю сама, а як урожай, то дещо й продам, бо на пенсію не розженешся.

Зінаїда КОЗАК.

с. Прибужжя

Доманівського району

Миколаївської області.

 

Як гарно, що в такі скрутні часи життєвих негараздів, коли втрачаються найгуманніші людські цінності, є ті, хто переймається болями і печалями інших, наче особистими. І найбільше таких серед медиків. Хмельницька обласна дитяча лікарня вже давно потребує покращання матеріально-технічної бази. Будівництво нового корпусу, яке заплановано здати в грудні 2021-го, триває. Та нова очільниця лікарні Лілія Брухнова вирішила поліпшити умови лікування малечі, не чекаючи наступного року. Найперше взялася розширювати поліклініку лікувального закладу, прагнучи зробити її повно­цінною, консультативною, з просторими кабінетами. Ремонтні роботи, які проводяться самотужки робітниками з комплексного обслуговування, йдуть повним ходом. Саме відбувається заміна застарілих каналізаційних систем і водовідведення на нові. Прикметно, що з обласного бюджету на це виділено 200 тис. грн.

А ще в поліклініці планують відкрити кабінет здорового харчування, де працюватиме лікар-дієтолог. Це дасть можливість підбирати індивідуальну програму харчування конкретно для кожного пацієнта, враховуючи його фізіологічні особливості. Адміністрація лікарні також вишукує можливості для придбання діагностичного обладнання експертного класу. Всі ці зусилля для майбутнього нашої України — дітей. Щоб вони росли здоровими і щасливими на радість батькам, бабусям, дідусям. Від себе додам: не менш важливо, щоб питання здоров’я маленьких громадян було одним із першочергових на державному рівні, для представників бізнесу та й загалом усіх небайдужих людей.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Незважаючи на те що змінюється риторика, люди при владі, «Сільські вісті» залишаються вірними своїм ідеалам, виражають і захищають інтереси простих людей, на яких за всіх часів тримається Україна. Ось і я хочу розповісти про жінку, яка все своє життя присвятила турботі про інших. Це ваша давня шанувальниця, жителька Дніпра Ніна Андріївна Барвінська. За професією вона лікар, але нині на заслуженому відпочинку. Завжди спокійна, врівноважена, цікавиться сучасним життя, дуже любить читати і сама пише вірші. Пишається своїм містом, знає його історію, живе його турботами. А ще тонко відчуває все те прекрасне, що є навкруги. Обожнює природу. Та все ж головне в її житті — люди. Для кожного зуміє підібрати саме ті слова підтримки, які допоможуть знайти правильне рішення. Дитинство її минуло в селі, тож не дивно, що доля села, сільських трудівників для неї близька. З великою повагою згадує людей, з якими довелось працювати, яких зустрічала на життєвій дорозі. Оскільки сама є відкритою, то й люди, які її оточують, мають таку ж вдачу. Дуже приємно, що на нашій землі є такі люди, як Ніна Андріївна, адже саме вони і повинні бути прикладом для молодого покоління.

Надія ЯКОВЕНКО.

м. Ромни

Сумської області.

 

Надія Лобженідзе, мов той сонячний промінчик, зігріє, розрадить, підкаже і допоможе, посіє оптимізм у душі. Вона наша поштарочка, яку з нетерпінням виглядаємо. Адже і пенсію, і свіжий номер газети, і харчові продукти нам приносить, та ще й добрим словом зігріє, розкаже сільські новини, листа відправить за потреби, бо ж не кожен із нас уже може дійти до поштового відділення. Завжди акуратна, пунктуальна, приємна у спілкуванні. Побільше б таких людей на світі. Хай Бог її береже від усіляких негараздів.

Ніна ТЕЛЕВНА.

с. Дібрівка

Миргородського району

Полтавської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове