Архів
Вівторок,
11 серпня 2020 року

№ 60 (19808)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Запоріжжя

Повідали про болюче

Ганна КЛІКОВКА.

ТЕ, що їм найбільше допікає, змогли висловити жителі селища Новомиколаївка на великій дошці, яку селищна рада встановила у центрі села. Охочих поставити на ній маркером своєрідні автографи виявилося багато, адже людям дошкуляє закриття підприємств, нестача ліків, безробіття, яке штовхає молодь залишати рідні краї. У селищі мешкає близько 5500 жителів. Річний бюджет становить 10 мільйонів. Протягом останніх кількох років тут закрилося п’ять підприємств, а це не тільки втрачені податки, а й робочі місця. Новомиколаївці написали й про десяток інших проблем, які хвилюють найбільше. Це ремонт доріг, покращання стану медичної галузі, реконструкція дитячих майданчиків і місцевого стадіону тощо. Жителі селища очікують реальних справ на свою користь. Організатори акції систематизували висловлене людьми, щоб офіційно звернутися до відповідних органів державної влади, аби разом із людьми вирішувати ці питання.

Трамвай у вишиванці

НОВЕНЬКИЙ трамвай, убраний у вишиванку, став 11-м у рамках муніципальної програми оновлення міського транспорту. Цього року він перший, але слідом на маршрути вийде ще три, зібраних у Запоріжжі. Нові вагони пройшли повне вдосконалення — змінились салон, кабіна водія, системи опалення, освітлення тощо. Завдяки цьому тепер запорізькі трамваї матимуть сучасний європейський вигляд.

У Запоріжжі чотири роки поспіль реалізовується програма «Запорізький трамвай», завдяки якій у місті оновлено близько 70 відсотків трамвайного парку. Власними силами зібрали 11 вагонів, придбали 13 європейських трамваїв, а також виконали капітальний ремонт існуючих. Як і раніше, трамваї запорізького виробництва одягнені у вишиванки — це фірмовий бренд муніципального транспорту міста. Разом із тим, поліпшився дизайн вагонів, обшивка. Зараз тут вирішується проблема з нестачею водіїв трамваїв, тролейбусів, новачків навчатимуть на базі місцевого ліцею залізничного транспорту.

Діти вирушать до моря

ОСКІЛЬКИ край за усіма показниками стабільно перебуває у «зеленій» карантинній зоні щодо захворювання на COVID-19, тут дозволено розпочати роботу дитячих закладів оздоровлення і відпочинку. У серпні — вересні поточного року планують розпочати свою роботу 17 оздоровчих закладів. Наразі йдеться, щоб за короткі терміни вони отримали всі дозвільні документи. Цьогоріч на проведення оздоровчої кампанії влітку з обласного бюджету виділено 30,9 мільйона гривень, що на 10 відсотків більше, ніж торік. Коштом обласного бюджету планується оздоровити близько 2500 дітей. Відбуватиметься чітке моніторингове обстеження оперативними місцевими штабами дитячих закладів незалежно від форми власності та підпорядкування на відповідність державним соціальним стандартам оздоровлення і відпочинку дітей, здійснення протиепідемічних заходів та санітарних норм і правил.

Дорога до сина буває й така

МАТЕРИНСЬКА любов — дивовижна і незбагненна. Про це свідчить недавній випадок, що стався у Вільнянському районі. Тунель до місцевої колонії протягом трьох тижнів копала 50-річна жителька Миколаївської області. У такий спосіб хотіла визволити свого сина, який відбуває довічне покарання в колонії. Житло винаймала у селі неподалік, мала набір потрібних інструментів: лопати, сокиру, лебідку, копаницю, навіть саморобну вагонетку. Приїздила на «об’єкт» на безшумному самокаті вночі, аби не привертати зайвої уваги. Землю викидала у покинутій будівлі поблизу. Загалом наносила близько 10 тонн. На час, коли жінку затримали, вона встигла вирити підкоп на три метри завглибшки і 10 метрів завдовжки.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, ймовірно, жінці доведеться відповісти за такий вчинок. Одначе таким був вибір материнського серця.

Внадилася томатна міль

КАРАНТИН буває не тільки у людському середовищі. Його впровадили на території села Юліївка Новоолександрівської селищної ради, бо тут на площі 9,015 гектара сталося зараження городини шкідником — південноамериканською томатною міллю. Її порівнюють хіба що із саранчою. Ця напасть особливо небезпечна для пасльонових культур: помідорів, перцю, баклажанів і картоплі. Тому із зараженої території розпорядженням ГУ Держспоживслужби заборонено неконтрольовано вивозити і реалізувати свіжі овочі та насіннєвий, садивний матеріал без карантинних сертифікатів. Власники земельних ділянок повинні за свій рахунок ужити комплекс заходів із ліквідації шкідливого організму.

П’ятеро із битої дороги

МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ міськрайонний суд завершив розгляд справи зі звинувачення п’ятьох молодиків у скоєнні злочинів, передбачених ст.185-ю (крадіжка) і 186-ю (грабіж) КК України. Підлітки впродовж півтора року вчинили ряд крадіжок і пограбувань. Серед таких — напади на людей темної пори на вулицях, де їх били, забирали гроші, телефони, інші цінні речі. «Гастролювали» по базах відпочинку, де траплялося заволодіти майном відпочивальників. Не гребували, приміром, нагодою обчистити салон автівки на стоянці. Діяли у різному складі, але завжди групою по кілька душ.

Четверо з кримінального товариства росли без батьківської опіки й мали статус дітей-сиріт. На суді каялися в тому, що вчинили, щиро присягалися не повторювати подібного. Суд, розглядаючи справу, врахував пом’якшувальні обставини: лише один із фігурантів отримав реальний термін — чотири роки у вигляді позбавлення волі, решті визначено покарання з відстрочкою виконання вироку терміном від одного до двох років.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Проблеми — серце та судини
Читати
Тому що зручно
Читати
Дефіцит породжує дорожнечу
Читати
Відгуляли
Читати
Обсяги поменшали
Читати
Знову страшна аварія
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове