Архів
Вівторок,
11 серпня 2020 року

№ 60 (19808)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

 Кукурудза: цікаві факти

ДУЖЕ древня рослина, відома протягом 10 000 років. Є одним із найкорисніших злаків.

Батьківщиною кукурудзи вважається Північна Америка, а саме Мексика, звідки її вивезли на інші континенти. Кукурудза використовувалася стародавніми ацтеками в їжу, у побуті, а також у медицині. Кожному різновиду кукурудзи було дано свої назву та опис.

Цікавий факт упливу споживання жовтих качанів на молоді організми. Кукурудза містить чимало мікроелементів, які сприяють здоровому росту і розвитку дитини. Солі кальцію, магнію, фосфору, калію і заліза, що містяться в зерні, благотворно позначаються на дитячому організмі й захищають його від хвороб. Дуже корисне це зерно і дорослим: воно поповнює запас вітамінів і нормалізує рівень холестерину в крові. Мало хто знає, що ця рослина допомагає алергікам позбутися своєї недуги, якщо тільки не зловживати злаком.

Постійне вживання кукурудзи в їжу сприяє уповільненню процесів старіння, тому пані, які хочуть надовго зберегти молодість, повинні внести кукурудзу до свого меню.

У медицині широковідомий відвар з рилець кукурудзи. Він справляє жовчогінну дію, тому його рекомендують пити при хворобах печінки. Молоді качани багаті на аскорбінову кислоту, вітамін К, а також корисні для організму олії, тому для лікування потрібно використовувати тільки їх.

Ми успішно перейняли вчення ацтеків із кулінарії і готуємо з кукурудзи різні страви, проте майже забули про те, що вона за необхідності може стати домашнім лікарем. Так, цей злак за регулярного споживання захищає від раку, захворювань серця й ожиріння. Кукурудза прийде на допомогу людям із підвищеним умістом цукру в крові, захворюваннями центральної нервової системи і м’язовою дистрофією. Останнє пояснюється її поживністю і наявністю корисних речовин і мікроелементів. Лікувальна дія кукурудзи велика, проте необхідно пам’ятати, що будь-який продукт може стати як ліками, так і «недругом», коли ним зловживають.

Версія для друку          До списку статтей

ПЕВНО, кожен, хто мешкає у приватному будинку, мріє про альтанку у себе в садку. Є в ній щось романтичне. Ще б пак: так добре зібратися сім’єю в затишному місці, пообідати або погомоніти з сусідами, милуючись прекрасними деревами і квітами, які зовсім поруч, спостерігаючи за льотом бджілок і метеликів. До мрії — рукою подати. Треба ретельно прикинути наявні в господарстві «зайві» матеріали, можливо, додаткові фінанси на те, чого не вистачає, поміркувати над конструкцією і — засукати рукави. А ми в цьому допоможемо, класифікувавши ці садові споруди за видами і матеріалами, щоб ви могли вибрати підходящу для себе. Дамо й деякі загальні поради.

До редакції телефонувало кілька наших читачів із запитаннями щодо агроволокна: чи справді така хороша штука, як його рекламують. Один чув від сусідів, що дуже добре захищає від приморозків, інший розчарований, бо купив білий матеріал, гадаючи, що вбереже грядки заразом і від бур’янів. Тож розповімо, які є види спанбонду, як іще називають агроволокно, і, відповідно, трохи різне призначення.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове